Iedere leerling volgt op het RML vakken als beeldende vorming, muziek en dramatische expressie. Want kunst en cultuur horen bij je opleiding, vinden wij. Samen leren spelen, presenteren en creatief denken zijn belangrijk voor een brede ontwikkeling. Via creatieve vakken leer je complexe vraagstukken op verschillende manieren te benaderen. Je leert in de schijnwerpers te staan en samen te werken aan producties.

Alle activiteiten hieronder komen op je MA-certificaat.

De Musical
Om het jaar is er een grote musicalproductie. De hele school gonst ervan. We zingen, dansen en spelen toneel en leren presenteren en samenwerken. Meedoen met de musical is een onvergetelijke ervaring in je schooltijd. Je smeedt banden met de cast voor het leven.

De Theaterklas
Zit je in de brugklas (of tweede klas) en vind je het leuk om te leren zingen, dansen en spelen, dan is dit de plek voor jou. De theaterklas is echt voor iedereen die plezier beleeft aan met elkaar theater maken: of je nu een Carice van Houten in de dop bent of alleen van je verlegenheid af wil komen. Natuurlijk werk je in de theaterklas aan een eindpresentatie.

De Culturele avond
Vind je het leuk om op het podium te staan? Dit is je kans! Meld je aan bij het Culturele Team en laat zien dat je kunt zingen, dansen, rappen, rocken of dat je komisch talent hebt.

De Vleugelavond
Elk jaar organiseert de sectie muziek de vleugelavond. De mooie vleugel staat centraal. Leerlingen en docenten (en soms ook een ouder) maken unplugged muziek. Het is altijd weer een prachtige, warme avond in de herfstige donkerte van november.

Het Schoolorkest
Speel je een instrument, ben je het alleen op je kamer repeteren beu en wil je graag met andern samen spelen? Dan is dit je kans. 
Je oefent met elkaar muziekstukken die je ook echt opvoert, bij de musical bijvoorbeeld.

De Kunstklas

Ben je graag bezig met kunst of wil je later misschien iets gaan doen met vormgeving of beeldende kunst, dan is de kunstklas iets voor jou. De Kunstklas is buitenschoolse cursus voor bovenbouwleerlingen. Je krijgt drie en een half uur per week praktijk- en theorieles op de Willem de Kooning Academie. In drie blokken van elk zes weken komen diverse specialisaties van de academie aan bod. Zo ontdek je veel over kunst en je eigen expressieve mogelijkheden. Aan het einde van de cursus richt je natuurlijk een expositie in op de academie.
De cursus sluit aan op de propedeuse van de academie. Als je een goede beoordeling krijgt, kun je alvast een toelatingstest doen bij je academiedocent.

Het Eenakterfestival
Welke school uit Rotterdam maakt de beste productie en wint de bokaal? In een klein gezelschap maak je een voorstelling, die opgevoerd wordt in het Hofpleintheater. Je bent nauw betrokken bij de totstandkoming van het stuk, je ontwikkelt je acteertalent en je kunt je spiegelen aan leeftijdgenoten. Elk jaar weer is het een spektakel om al die eenakters te zien en spannend om mee te doen aan de competitie.

Het creatieve team
Producties als de musical komen niet vanzelf tot stand. Er moeten decors gemaakt worden, kostuums worden ontworpen en er moet bijvoorbeeld aan de pr worden gedacht. Zie je jezelf niet zo snel op het toneel staan, maar ben je wel creatief of wil je deel uitmaken van die bijzondere sfeer die bij de musical hoort, meld je dan aan voor een van de creatieve teams.