Presenteren, een groter project tot stand brengen, leiding geven en organiseren, creatieve oplossingen bedenken voor vraagstukken. Die vaardigheden leer je niet zomaar uit je gewone schoolboeken. Maar je hebt ze wel heel hard nodig: nu en in de toekomst. Op onze Montessori Academie ga je ze leren, terwijl je tegelijk bezig bent met leuke, interessante activiteiten die je zelf kiest.

Breed aanbod

Het aanbod in de Academie is heel divers. Het is de plek waar leren in de breedste zin van het woord centraal staat. Misschien ga je naar de Wetenschaps- en techniekklas, kies je voor een sportclinic, doe je mee met de musical of het schoolorkest, schrijf je je in voor de Theater- of Kunstklas of het Eenakterfestival, haal je je Cambridge certificate, leer je Spaans of Italiaans, stap je in het Cultureel Team, word je leerling-mentor of ga je in de koldergala-commissie. Ook het lidmaatschap van bijvoorbeeld de bond, de senaat, het technische team en je maatschappelijk stage vallen onder de Montessori Academie.

Je kunt kiezen uit science, kunst en cultuur, sport en bewegen, intellectuele uitdaging, human interest of uit het wisselende aanbod van korte cursussen/workshops.

MA-certificaat

Aan het einde van je schooltijd sluit je de Academie af met het officiële MA-certificaat. Dit is naast je diploma een waardevol bewijsstuk van je ontwikkeling en inzet hier op school.

We verwachten dat iedere leerling minimaal veertig uur besteedt aan de Montessori Academie.

Leerlingparticipatie →