Elke dag tijdens het vijfde lesuur, van 11.50 tot 12.30 uur, heb je KWT. KWT betekent keuzewerktijd. In die tijd werk je aan een vak dat jij kiest bij een docent die dat vak geeft. (Dat hoeft niet altijd je eigen docent te zijn.) De bedoeling is dat je deze tijd besteedt aan een vak waarmee je moeite hebt of waarover je graag meer wilt weten.

Dat gaat zo

Iedere dag (of liever nog iedere week) schrijf je je via het leerlingvolgsysteem op de computer (of je mobiele telefoon) in voor de KWT van die dag (of van de hele week). Daar kun je precies zien welke leraar in welk lokaal is. Je kunt tijdens het KWT-uur extra uitleg of materiaal krijgen, maar je mag ook je huiswerk maken. Als je wilt samenwerken of elkaar overhoren, vinden we dat prima. Voor wie in alle rust wil studeren of lezen hebben we stiltelokalen ingericht en je kunt ook naar het computerlokaal.Doordat je je vooraf via het leerlingvolgsysteem inschrijft, is er een plek voor je gereserveerd en leer je meteen vooruit plannen.

Ruimte en regels

Voor de KWT-uren hebben we duidelijke regels. Iedereen doet mee en je blijft het hele uur in dezelfde ruimte. Dan kan iedereen aandachtig werken. Je kiest in principe zelf wat je gaat doen. Maar we blijven alert. Je mag op je eigen manier uitvinden hoe jij het beste leert en waar je interesses liggen. Blijk je dat niet zo goed te kunnen, dan krijg je (ook ongevraagd) hulp om je werkplanning aan te passen.

Je krijgt ruimte om zelf te kiezen, áls je laat zien dat je dat aankunt. Doordat je je vooraf inschrijft voor de KWT en dit door de computer wordt geregistreerd kan je mentor goed zien hoe jij de KWT besteedt en je eventueel bijsturen als dat nodig is.

← Gymnasium | Vraag en antwoord →