BRUGKLAS NIEUWS
Op deze speciale brugklaspagina vind je mededelingen en informatie speciaal voor de brugklas. Kijk bijvoorbeeld eens op onze verzameling handige websites via symbaloo. Of download het studievaardighedenboekje met tips voor alle vakken. In de loop van het jaar komen op deze plek belangrijke mededelingen te staan over brugklasactiviteiten en dergelijke. Houd deze pagina dus goed in de gaten. En kijk ook even naar de belangrijke data onder de foto van de mentoren!!!

 

Powerpoints voor ouders
Worden binnenkort geplaatst…

HET BRUGKLASTEAM:
Brugklascoördinator : Mw. Maaike van den Berg.

Brugklasmentoren (van links naar rechts):
L1a: dhr. Joris Bakker, L1b: mw. Saliha Ballah, L1c: mw. Dorien Schroder, V1a: mw. Lucy Faulkner, V1b: dhr. Cor de Jong, V1c: dhr. Dennis Schneider.
Coördinator: mw. Maaike van den Berg


BELANGRIJKE DATA

2020/2021

16 september: ouderavond V-brugklassen
12 oktober: studiemiddag voor personeel
17 oktober t/m 25 oktober: herfstvakantie
16 t/m 20 november: rapportvergaderingen. Je hebt een aangepast rooster (zonder KWT, dus de lesuren verschuiven) en mogelijk vallen er lessen uit als je docent moet vergaderen. Na deze vergaderingen ontvang je je eerste rapport. Ook kunnen je ouders via Magister inschrijven voor de docentgesprekken op 10/12.
1 december: mentorspreekuur. Je ouders hebben zich mid-november kunnen aanmelden voor een gesprekje met je mentor. Het is gebruikelijk dat de leerling meegaat naar het gesprek.
4 december: Sinterklaasviering. Georganiseerd door de bond in de aula. Tijden worden nog bekend gemaakt.
10 december: docentenspreekuur. Je ouders hebben zich eind november kunnen aanmelden voor een gesprek met maximaal 3 van je vakdocenten. Het is gebruikelijk dat de leerling meegaat naar het gesprek.
11 december: paarse vrijdag 
18 december: 1e uur vrij, lesdag eindigt om 12.30 
19 december t/m 3 januari: kerstvakantie
4 januari: toetsvrij. School begint met een Nieuwjaarsbijeenkomst in de aula. Je krijgt warme chocolademelk met iets lekkers en kunt elkaar een Gelukkig 2020 wensen en bijkletsen na de vakantie. 
18 t/m 26 januari: toetsweek voor alle klassen. Zie toetsrooster bij het onderdeel ‘roosters’ en zie Peppels voor de stof die je moet leren voor de toetsen.
28 januari: open dag RML. Lessen vervallen na 13.15. Kom je helpen in de middag (half 4 t/m half 6) en/of de avond (7 tot 9 uur)? Heel graag!!! Je ontvangt na de Kerstvakantie een mail waarin staat hoe je je kunt aanmelden.
8 t/m 12 februari: rapportvergaderingen. Je hebt een aangepast rooster (zonder KWT, dus de lesuren verschuiven) en mogelijk vallen er lessen uit als je docent moet vergaderen. Na deze vergaderingen ontvang je je tweede rapport. 
? februari: brugklasdag! De Bond organiseert deze gezellige dag vol activiteiten. Je hebt het 1e en 2e uur les, daarna beginnen we. Het eerste onderdeel is de uitslag van de taartenwedstrijd (wie maakt de mooist versierde taart?) en het proeven van de baksels. Verder gaan we schaatsen, film kijken, friet eten en dansen.
19 februari: extra dag vrij. Docenten hebben studiedag. Jullie voorjaarsvakantie begint dus een dagje eerder dan die van het personeel van het RML. Fijne vakantie!
20 februari t/m 28 februari: voorjaarsvakantie
11 maart: studiemiddag (les t/m 11.45, daarna lesvrij)
5 april: Pasen
27 april: Koningsdag
1 mei t/m 16 mei: meivakantie
24 mei: Pinksteren
30 juni t/m 6 juli: toetsweek voor alle klassen. Zie toetsrooster bij het onderdeel ‘roosters’ en zie Peppels voor de stof die je moet leren voor de toetsen.
7 / 8 juli: onderbouw: klas/ mentor afsluiting
9 juli: teruggeefdag
15 juli: boeken inleveren
17 juli t/m 29 augustus: zomervakantie

BESTANDEN EN HANDIGE WEBSITES

www.brugklaswerkweek.nl
 

FOTO’S

Asten:
Brugklassers in Asten