Het Montessori heeft een grote gymnasiumafdeling. Opvallend veel brugklassers gaan het tweede jaar naar het gymnasium: bijna een derde! En die komen heus niet allemaal met een gymnasiumadvies van de basisschool!

Kennismaken

Mogen ontdekken, ruimte en aandacht krijgen, merken dat niemand raar opkijkt als je extra hard wilt werken of met een bijzonder initiatief komt… Op onze school krijg je de kans om te groeien en te ontdekken wat je allemaal kúnt. En hoe leuk het is daar ook iets mee te doen. Veel leerlingen blijken het zo naar hun zin te hebben, en zulke goede resultaten te halen, dat ze wel naar het gymnasium willen. Daarom krijgen die leerlingen al in de tweede helft van het eerste jaar twee uur per week klassieke talen en cultuur, met huiswerk én een rapportcijfer! Zo krijg je een goed beeld van wat Grieks en Latijn is en kun je écht kiezen voor het gymnasium.

Griekenland

Je krijgt klassieke talen, gaat op werkweek naar Griekenland, leert veel over schrijvers en kunststromingen en leert vooral ‘gymnasiaal denken’. Na zes jaar kun je dus met recht zeggen dat je ‘het gymnasium’ hebt gedaan.

Tegen de tijd dat je in de brugklas Latijn en Grieks gaat ‘uitproberen’, organiseren we voor je ouders een informatieavond.

 

← Begeleiding | Keuzewerktijd →