Beste montessorianen,

Wij zijn de senaat. Voor veel van jullie zal dit onbekend zijn. Daarom informeren wij jullie hierover.  

Wij zijn een gezellige groep van zes leerlingen die de communicatie vormt tussen de leerlingen en de leiding van de school. Elke school in Nederland moet inspraak van leerlingen regelen. De Senaat heeft verschillende functies: Er zitten 3 leerlingen van de senaat in de MR (medezeggenschapsraad), een vergadering met de schoolleiding. Ook heb je 1 voorzitter en 3 leerlingen met als functie: PR. Dit is vooral het benaderen van de leerlingen.  Als Senaat houdt je je niet alleen bezig met de mening van de leerlingen. Ook heb je daarnaast nog een aantal taken die de Senaat onder andere uitvoert: Het maken van een pest-enquete, het bijwonen van de voorlichtingsavonden en open dagen en het helpen bij een scholenmarkt. Ook mogen er zelfs 2 leerlingen mee op brugklaskamp. 

Lid zijn van de Senaat staat goed op je cv, is erg leerzaam en levert M-uren op. Dus ben jij een goede leider en zoek je een leuke uitdaging op school. Kom bij de Senaat!!

 ** Aan het begin van elk schooljaar worden er verkiezingen gehouden en kan je je aanmelden. De informatie is rond die tijd op posters en in de mail te zien. 

SENAAT 2021-2022

Van links naar rechts:

Lea
Amira
Juliette
Anne Sophie
Mijntje
Wende