Werkweken 2024

De werkweken waren dit jaar weer een groot succes.

H4 ging gezamenlijk naar Berlijn. Zij bezochten met en zonder fiets veel hoogtepunten uit de geschiedenis zoals het Olympisch Stadion, de Reichstag, concentratiekamp Sachsenhausen en het Holocaustmonument. Ze dachten daar na over de geschiedenis en welke zaken we in onze huidige maatschappij nog steeds terugzien. In de avonduurtjes gingen ze onder andere bowlen en bezochten ze zelfs een Berlijnse club.

Een deel van V5 was gelijktijdig in Berlijn, maar volgden een ander programma. Zij verzorgden zelf de presentaties over de hoogtepunten die ze bezochten zoals een tour door het Olympisch Stadion en Haus der Wannsee-Konferenz. Daarnaast hebben ze verschillende musea gezien. Ook leerden ze het alternatieve Berlijn kennen door een fietstour en keken ze een film in een openluchtbioscoop.

Het andere deel van V5 ging naar Brussel en Parijs. Hier werden stadswandelingen gemaakt met foto-opdrachten. Daarnaast werden er live-presentaties gegeven over geschiedenis, architectuur en beroemdheden. Parijs werd vanaf de boot bekeken en er werden vlogs in het Frans opgenomen. Het hoogtepunt was toch echt het hoogste punt: de Tour Eiffel!

G5 bezocht Griekenland. Daar gingen ze onder andere naar het theater van Epidauros, het Parthenon, de tempel van Zeus en zongen ze het montessorilied in de graftombe van Klyraimnestra in Mycenae. Het was zulk lekker weer dat de leerlingen zelfs vóór het ontbijt al een lekker duik namen in de zee in Tolo.

Alle reizen waren enorm gezellig en er is door al onze leerlingen hard gewerkt en veel geleerd. We kijken dus met plezier terug op een succesvolle reisweek!


Griekenland Gymnasium 5


Havo 4 Berlijn


Vwo 5 Brussel en Parijs