Werkweek Parijs VWO 5 2022

Maandag 9 tm vrijdag 13 mei zijn de leerlingen van V5 (met Frans in hun profiel) naar Brussel en Parijs geweest.

Het was een prachtige zonovergoten lenteweek met een gevarieerd, voor-elk-wat-wils programma, begeleid door Annemiek WGM, Arno GER, Lex PTR, Khalid AHM, Dorien SCR en Sijtje LDB.

In Brussel hebben de 65 leerlingen het Europees Parlement bezocht voor een interessante tentoonstelling, door de stad gezworven langs Manneken Pis, wafelkramen en chocolatiers en ’s avonds vorstelijk gedineerd aan de Grande Place.

Via de imposante kathedraal van Beauvais werd dinsdag de reis vervolgd richting Parijs.

Ook dit keer was er door Annemiek Wegman en Arno Gerrits een onderhoudend, keuzemenu samengesteld: een toer per Bateaux Mouches over de Seine, pittoreske stadswandelingen door Montmartre of van Place de la Bastille naar de Pyramide du Louvre, een bezoek een het Stade de France voor de voetbalfans (Paris St Germain), een kijkje achter de schermen van warenhuis Printemps, verschillende eetgelegenheden voor een lekker hapje, een bezoek aan het indrukwekkende museum Fondation Louis Vuitton, Musée d’Orsay of Centre Pompidou en als klap op de vuurpijl bestegen de RML-ers op donderdagavond  de Tour Eiffel en zwijmelden weg bij een weergaloze zonsondergang….

Natuurlijk was er ook volop de gelegenheid om zelfstandig door het prachtige Parijs te zwerven, filmpjes en foto’s te maken, crêpes en souvenirs te kopen en te lunchen of dineren à la Française. Ook werd er gewerkt aan de verschillende opdrachten voor kunst, aardrijkskunde of Frans: analyses van kunstwerken, wijkonderzoeken en vlogs.

Vrijdagochtend – nadat de laatste leerlingen uit hun Novotelbedje gesleurd waren – stond Jos, de buschauffeur, alweer in de basis om ons veilig naar Rotterdam te koersen. Niet zonder tussenstop in Auvers sur Oise, waar in groepjes een bezoek werd gebracht aan het ontroerende graf van Vincent van Gogh (en zijn broer) en een  wandeling werd gemaakt langs alle plekken waar hij voor het laatst een “tableau” schilderde.

Zonder al teveel file-leed arriveerde het reisgezelschap rond 20:00 bij school en rolden de leerlingen verkreukeld maar voldaan de bus uit.  Het was een leerzame, intensieve, zonnige en gezellige week!