Weer van start!

Voor de meeste leerlingen behalve de brugklassers is vandaag de school weer begonnen. De vakantie is nu toch echt voorbij.
Gisteren is er een introductiedag geweest voor onze brugklassers en overige jaarlagen. De bruggers hebben kennisgemaakt met hun mentor en hebben o.a. een speurtocht gedaan om de school te verkennen.
Vandaag zijn de brugklassen, onder begeleiding van hun mentor, op pad geweest in de wijk Blijdorp. Het is tenslotte de wijk waar ons schooltje ligt. Ze hebben met elkaar een speeddate gedaan en andere leuke spellen om elkaar beter te leren kennen.De overige jaarlagen hebben allerlei activiteiten gedaan om goed dit nieuwe leerjaar te starten.
Hieronder kun je van alles lezen en zien over deze dagen:

Nieuwe leerlingen 4 vwo trotseren de modder

De eerste lessen van het schooljaar 2022-2023 worden bij het RML op woensdag dag 24 augustus gegeven, maar de leerlingen van 4 vwo gingen er een dag eerder al stevig tegenaan. Nadat in de ochtenduren wat uitleg was gegeven over het nieuwe schooljaar, moesten hersenen en spieren in de middag samenwerken.
Vorig schooljaar was het door corona nog onmogelijk, maar nu werd het jaar weer serieus afgetrapt met een survivalmiddag bij Outdoor Valley. Alleen – of met hulp van (nieuwe) klasgenoten – werden heel wat hindernissen genomen. Of niet, want nogal eens eindigde een poging in het water. Tot grote hilariteit van de klasgenoten en meestal ook van het slachtoffer zelf.
Een mooie start van het schooljaar waarin de leerlingen nog veel meer en op heel andere terreinen samen zullen werken.

De leerlingen van havo 4 en vwo 5 vertrokken na hun introductie richting het Vroesenpark, waar ze een Montessoriaanse Expeditie Robinson te wachten stond (zie foto’s onder). De examenleerlingen volgden in Bibliotheek Rotterdam een programma over ‘omdenken’.