Wedergeboorte musical

Het voelde ook echt een beetje als een wedergeboorte: na de coronapandemie kon eindelijk de musical weer doorgang vinden. Na maandenlange voorbereidingen was het afgelopen woensdag dan zo ver: de première. De aula zat stampvol, en de zenuwen gierden door de kelen.

Wedergeboorte vertelt het verhaal van drie meisjes uit de 22e eeuw, die terugkeren naar de Renaissance (u weet wel, de tijd van de wedergeboorte van de klassieke schoonheidsidealen) om uit te zoeken hoe het toch komt dat hun gezichten te zien zijn op schilderijen van Leonardo da Vinci. Daar raken ze in allerlei avonturen verzeild en komen ook in het atelier van de grote meester zelf terecht. Die laat hen poseren en daarmee is meteen het antwoord gegeven op hun belangrijkste vraag. Tussen neus en lippen door spelen de dames Leonardo ook nog wat toffe ideeën in handen en daarmee is meteen verklaard hoe het toch kon dat hij eeuwen geleden al ideeën had voor een helikopter en een fiets. Helaas raakten ze wel een van hun tijdreisarmbanden kwijt, waardoor een terugkeer naar het heden onmogelijk werd gemaakt. Maar wees gerust: het kwam – zoals altijd in een musical – allemaal goed.

Er komt behoorlijk wat kijken bij zo’n musical. De spelers werden muzikaal ondersteund door een live band bestaande uit leerlingen, oud-leerlingen en docenten, onder de kundige leiding van Nanne Hoytema en Leorah van der Linden. De choreografie werd verzorgd (en hoe!) door oud-leerling Baukje Hegeman. Het vormgevingsteam, dat verantwoordelijk was voor kostuums, decor en grime, werd begeleid door Yoland de Pater, Miriam van der Drift, Eduard Bello en Linda Kok. De productie was in handen van Saliha Ballah, Leonieke de Groot en Bert de Neef. Zij werden ondersteund door het Hospitality Team, dat op repetitiedagen en op speeldagen klaarstond om spelers en publiek te verzorgen. Het Technisch Team stond (als altijd!) klaar om te zorgen voor licht en geluid. Last but not least: de regie was in handen van onze eigen homo universalis: Leon Monné.

Hieronder een kleine impressie. Er zullen meer foto’s volgen, de fotograaf is nog druk met de selectie, dus bezoek deze pagina snel weer.