Throwback: PAARSE VRIJDAG

Door al het “coronageweld” en vakantie is deze dag in onze berichtgeving er tussendoor geglipt, maar verdient natuurlijk nog de aandacht:

Afgelopen vrijdag was het weer paarse vrijdag! Helaas kon door de coronamaatregelen de gezamenlijke aula viering niet doorgaan, maar gelukkig hebben we de dag toch mooi kunnen afsluiten met een interview van de schrijver Tobi Lakmaker.

Tobi Lakmaker is auteur en schrijft columns voor De Groene Amsterdammer en LINDA.meiden. Hij is geboren en getogen in Amsterdam, studeerde korte tijd Russisch en literatuurwetenschappen en rondde in 2018 zijn studie filosofie af aan de Universiteit van Amsterdam.
Dit jaar debuteerde hij met zijn autobiografische roman ‘De geschiedenis van mijn seksualiteit’ uitgegeven door Das Mag. Inmiddels zijn de filmrechten verkocht aan productiehuis Man Up.
De geschiedenis van mijn seksualiteit is het messcherpe en onconventionele romandebuut van Tobi Lakmaker, ooit tot muze verklaard en later tot lesbische fundamentalist. Een essentieel werk, gedurfder geschreven dan Frenkie de Jong voetbalt. Over het genie dat Tobi Lakmaker is, was of had moeten zijn.

(Tekst: www.features.agency/category/writers/tobi-lakmaker)

We hopen volgend jaar paarse vrijdag weer gezamenlijk te kunnen vieren. We willen iedereen bedanken die paars heeft gedragen!

Groetjes van het paarse vrijdag team!


FOTO’S


POSTERS:


Wij willen alle leerlingen enorm bedanken voor het organiseren van deze belangrijke dag. Ondanks corona en de daarbij lastige opgaaf er nog een feest van te maken, hebben jullie iets heel moois neergezet.
Chapeau!