Oant Sjen

Afgelopen week bereikte ons het verdrietige bericht dat op zaterdag 5 maart onze oud-collega Abel Tasma op 68-jarige leeftijd plotseling is overleden. We zijn er stil van.  

Abel Tasma werkte van 1993 tot en met 2019 op het RML. Ooit schreef een leerling in het jaarboek: ‘Je hebt niet echt op het Monte gezeten, als je geen les van meneer Tasma hebt gehad”. Zij verwoordde wat veel andere leerlingen dachten. Abel had een groot hart voor leerlingen en dat maakte hem als mentor en als coördinator geliefd.

Zijn grote liefde voor de vakken maatschappijleer en maatschappijwetenschappen wist Abel op de leerlingen over te brengen. Eén van de jaarlijkse hoogtepunten was de praktijkopdracht Utopia waarbij de leerlingen hun ideale samenleving mochten vormgeven. Maar ook zijn fantastische examenspeeches zullen ons bijblijven; met zijn droge, Friese humor sprak hij de leerlingen toe. Ook bij de collega’s was Abel geliefd. Tijdens de pauzes en tussenuren sprak hij enthousiast over zijn vrouw en kinderen en zijn grote liefde voor het zeilen dat hij zelf ‘laagvliegen op de catamaran’ noemde.

Wat zullen we hem missen!

In gedachten zijn we bij zijn vrouw Daphne en zijn kinderen Chrissie en Jelle.