Musical Wedergeboorte!

Meld je aan!

Vanaf NU kun je je inschrijven voor de musical, die van woe 6 april t/m zat 9 april zal worden opgevoerd in de aula!

De voorlopige titel van de musical is Wedergeboorte. Dit verwijst zowel naar de inhoud van het stuk (zie hieronder) als naar de coronamaatregelen die na 1,5 jaar bijna helemaal zijn opgeheven: dat voelt als een wedergeboorte van de samenleving, specifiek van onze school en in het bijzonder van de schoolmusical (omdat er al ruim 3 jaar geen musical meer is geweest)!

De musical speelt zich af aan het begin van de 16de eeuw, op het hoogtepunt van de renaissance (letterlijk vertaald: wedergeboorte…). Drie meiden uit de 22ste eeuw zijn teruggereisd in de tijd om te onderzoeken hoe het toch mogelijk is dat Leonardo da Vinci een portret van hen heeft geschilderd. Maar juist doordàt ze Leonardo vervolgens ontmoeten in de Italiaanse stad Florence, maakt de beroemde schilder van alle drie de meiden een portret (wat in de 22ste eeuw weer een wedergeboorte van die drie geschilderde modellen betekent…)

Zoals gezegd kun je je NU inschrijven voor de musical! Stuur vóór de herfstvakantie een mailtje naar musical@rml.nl en geef daarin aan op welke manier je mee wilt doen:

  1. Wil je acteren, dansen EN zingen in de cast? (wekelijkse repetities ’s middags of ’s avonds)
  2. Wil je liever alleen acteren, alleen dansen of alleen zingen?
  3. Wil je meespelen in de band/het orkest die de musical gaat begeleiden?
  4. Wil je decors en/of kostuums maken?
  5. Wil je de cast grimeren (theaterschmink aanbrengen) voorafgaand aan de voorstellingen?
  6. Wil je posters ophangen/kaartjes verkopen/drankjes inschenken enz. in maart en april?
  7. Wil je meerdere van de bovenstaande dingen doen? Geef dan door wat je wilt doen!

Mocht je het nu nog niet (zeker) weten: helemaal niet erg! Later in het schooljaar kun je altijd nog mee gaan doen. Zo worden er bijvoorbeeld later nog (begin 2022) een paar groepen gevormd die slechts in één of twee scènes op het toneel komen. Die groepen hebben dan maar een paar repetities nodig om mee te kunnen doen (en sommige groepen hoeven niet eens te kunnen zingen). Ook kun je altijd later aanhaken bij decors/kostuums, bij grime of bij kaartverkoop/drankjes.

Dus twijfel je nog: mail gewoon dat je nog twijfelt… Of meld je later alsnog aan bij iemand van de musical!

Voor iedereen die NIET twijfelt: vergeet niet te mailen vóór de herfstvakantie!

Groetjes van het musicalteam!