Michel Brouwer overleden

Vandaag bereikte ons het trieste bericht dat onze markante klusjesman Michel Brouwer is overleden. Hij heeft na een zeer onfortuinlijke val een kort ziekbed gehad in het ziekenhuis. Helaas was er geen uitzicht op verbetering; het lijden was te groot. Gisteravond (donderdag 21- maart 2024) is de behandeling op verzoek van Michel gestopt en is hij in bijzijn van zijn dierbaren rustig heengegaan. 


Voor collega’s en voor leerlingen was Michel een bekend gezicht. Hoewel hij niet officieel aan de school verbonden was, was hij er vaak te vinden om de meest uiteenlopende installatieklussen uit te voeren. Meer dan twintig jaar stond hij bovenaan het telefoonlijstje voor alle reparatie- en onderhoudswerkzaamheden op het RML. Michel was een vakman, die alles op wist te lossen, net zo lang zocht tot hij de oorzaak van een probleem gevonden had (“Het was even zoeken, maar ik heb de dader te pakken!”) en het vervolgens vakkundig verhielp. Dat deed hij dan ook nog eens met een werkelijk onverwoestbaar humeur. Tijdens zijn werkzaamheden maakte hij graag tijd voor een praatje. En als hij begon te praten dan kwam er niet snel een einde aan zijn spraakwaterval. Opgewekt, humoristisch en behulpzaam, altijd gekleed in zijn kluspak en liefst met een kop koffie binnen handbereik. Zo zullen de meeste Montessorianen zich hem herinneren. 

Zijn behulpzaamheid strekte zich ook uit tot buiten de school. Had je een vraag over een lekkende kraan, een loshangende kabel of een piepende deur bij je thuis, dan nam hij graag uitgebreid de tijd om met je mee te denken. Bij meerdere collega’s heeft hij ook thuis geholpen met lastige klussen. 

Wij wensen de familie en vrienden van Michel Brouwer heel veel sterkte de komende tijd. Hij zal enorm gemist worden.