Fantastisch Lustrum

Leerlingendag

De dag werd afgetrapt met de Lustrum Kick-off die begon met een korte speech van Ties Kragten.  Na deze opening nam de band ‘Play me a Memory’ het over en kon het feest losbarsten. ‘Play me a Memory’ wist met een aantal “Rotterdamse” klassiekers de aula op zijn kop zetten en toen het stokje werd overgedragen aan DJ Mathissima, die hij er nog een schepje bovenop.

Bij binnenkomst hadden de leerlingen allemaal al een zweetband gekregen in de RML kleuren. Het thema van het lustrum was namelijk ‘Rotterdam Marathon’. Na de Kick-Off in de aula gingen alle leerlingen daarom bij twee bioscopen in de stad de film ‘De Marathon’ kijken. Onderweg naar de bioscopen moesten er flink wat regenbuien getrotseerd worden.

Regen gooide het vervolg van het programma helaas wat op zijn kop, maar gelukkig mocht dit de pret niet drukken. Eenmaal terug op school werden er in carrouselvorm door de leerlingen verschillende challenges gedaan, werd een pubquiz gespeeld waarbij je met je groepje bonnen voor een overheerlijke kapsalon kon winnen en werd er lekker gesnoept en gesmikkeld uit de snacktassen.

Daarna was de dag helaas ten einde. Moe en voldaan ging iedereen huiswaarts. De leerlingen konden de volgende dag genieten van een vrije dag en het personeel van de Lustrum personeelsdag.

Personeelsdag

Op een vroege vrijdagmorgen ontvangen worden voor een kopje koffie en een ‘moorkoppie’ kan zwaar op de maag liggen, maar als je dan ook nog eens getrakteerd wordt op een spetterend optreden van de Lee Towers van het Oude Noorden kan de dag natuurlijk niet meer stuk. Met goeie meezingers en daarop lekker waggelen, kun je je geen betere kick-off wensen. In de bus de route van de marathon volgen en de leukste 010-wetenswaardigheden op doen, verteld door Rotterdammer Mik maakte het lustrumthema nog meer voelbaar. Een goeie lunch bij Hotel New York, door naar de Lier voor een hysterische wc-pottenrace en dan lekker met elkaar eten in de kas. Voor de liefhebber konden nog de voetjes van de vloer en hiermee sloten we een goeie lustrumdag voor het personeel af. Op naar Lustrum 90.

Foto’s leerlingendag (foto’s personeelsdag onderaan):

Foto’s personeelsdag: