Brugklasdag ‘in een nieuw jasje’

Vorig jaar kon brugklasdag helaas niet doorgaan door de coronamaatregelen. Dit jaar kon deze Montessoriaanse traditie gelukkig weer plaatsvinden, in een iets gewijzigde vorm. Zo kreeg de welbekende taartenwedstrijd dit jaar de vorm van een heuse Cupcake Cup. Er werden weer de mooiste creaties gemaakt door onze bruggers. Koekiemonster uit Sesamstraat bleek een grote inspiratiebron dit jaar, maar er waren ook RML-cakes.

Het was aan de leden van de bond om te bepalen wie de mooiste cakes had gemaakt. Dat was weer een moeilijke opgave, maar uiteindelijk ging de eerste prijs dit jaar naar Bianca, Safaa, Jada en Mila uit klas L1d met hun prachtige cactuscakes. Niet alleen zagen de cakes er prachtig uit, ze smaakten ook prima. Met de cakes werd ook een goede bodem gelegd voor de lange fietsspeurtocht die op het programma stond. Aan de hand van een zogeheten Goosechase moesten verschillende plekken in Rotterdam worden bezocht, waar een foto moest worden gemaakt of een opdracht moest worden uitgevoerd. De tocht eindigde voor alle groepjes op dezelfde plek: de schaatsbaan.

Daar werden de ijzers ondergebonden en kon iedereen zich op glad ijs begeven. Alweer veel te snel kwam er een einde aan de ijspret. Op de weg terug kon er nog genoten worden van een cupcake (er waren er genoeg over!) en konden de groepjes die op de heenweg niet aan alle opdrachten toe waren gekomen alsnog de Goosechase voltooien, op weg naar het eindstation van de dag. Deze keer was dat niet (zoals andere jaren) de aula van het RML, maar bioscoop Pathé.  Daar konden de leerlingen genieten van de avonturen van de superheld Spiderman. Zou het hem lukken om ook deze keer weer de slechteriken te snel af te zijn? Gelukkig bleek dit het geval, en zo kon iedereen tevreden en voldaan naar huis.