Brugklasdag 2023 – 2024

Als je bruggers met een doos cupcakes onder hun arm de school binnen ziet stappen, dan weet je: het is weer zover. De brugklasdag. De eerste twee uurtjes hadden de bruggers ‘gewoon’ les volgens het rooster, daarna verzamelden ze zich in de aula om te horen welke cupcakebakkers dit jaar uitgeroepen werden tot de winnaar van de felbegeerde cupcake cup. Dit jaar viel die eer te beurt aan Charlotte, Philine en Flore, Zij hadden cupcakes gemaakt in de vorm van naaldhakken! Eervolle vermeldingen waren er voor de cupcakes van Sara en Liyana en voor die van Tessa, Noor en Ise.

Daarna vertrokken we op de fiets naar de schaatsbaan. Onderweg moesten er diverse foto-opdrachten worden uitgevoerd. Sommige groepjes stopten ook voor een sanitaire of culinaire stop, maar uiteindelijk arriveerde iedereen bij Leonidas en stond niet veel later het merendeel op de schaats om een (ruim) uurtje lekker te ravotten op het ijs. Op de terugweg werd het restant van de speurtocht afgewerkt.

Eenmaal op school was de aula omgetoverd tot een heuse bioscoopzaal en werd de film White Chicks vertoond. Nog voor de aftiteling op het witte doek verscheen stonden er al pizzapunten klaar voor de uitgehongerde bruggers, waarna de dag werd afgesloten met een spetterende disco, met als thema ‘Kom als de eerste letter van je voornaam’. Dus zagen we acrobaten, barbies, cowboys, deurwaarders, elanden, fabeldieren, mensen die zich geel en groen ergerden, haaien en imkers. Enzovoort enzovoort. Het was een dolle boel. Er werd veel gelachen en gedanst en natuurlijk kon ook de polonaise niet ontbreken. Veel te vroeg kwam er een einde aan het feest, maar de meesten waren moe genoeg om lekker te gaan slapen.