Brugklasdag 2020

Morgen een maand geleden op vrijdag werden na twee uurtjes les de boeken dichtgeslagen en de schriften opgeborgen. Even iets heel anders dan les: taart, schaatsen, film, patat en disco. Oftewel: brugklasdag. Elk jaar weer een feest.

Na alle regen op donderdag keek iedereen met angst en beven naar de hemel op vrijdagochtend, maar het werd een mooie, droge dag. Heerlijk schaatsweertje en prima omstandigheden om lekker een stukje te fietsen.

Maar eerst taart eten. De brugklasdag begint namelijk traditioneel met de taartenwedstrijd: ‘Heel RML bakt’. De mooiste creaties waren voor schooltijd al in het verzorgingslokaal uitgestald. Iedereen had ongelofelijk zijn best gedaan om een lekkere, maar vooral mooie taart te maken. Want er vielen prijzen te winnen.

De mooiste taart was, volgens de deskundige jury bestaande uit leden van de bond, de kaastaart (inclusief levensechte muizen!) van Annelot, Sarah en Max uit L1d. De tweede plek was voor de pandaberen van Steven en Cody uit V1b en op de derde plek kwam de unicorntaart van Sofie, Fien en Lolo uit L1a. Een eervolle vermelding was er voor ‘de coolste taart’ van Charlotte en Frederique, die hun mentor (meneer De Jong) hadden geportretteerd in taartvorm.

Altijd weer de vraag of die mooie creaties ook een beetje te eten zijn… Nou, dat waren ze! Met volle buiken hesen we ons op de fiets om naar de schaatsbaan te gaan. Niet zomaar een fietstochtje, maar een heuse ‘goosechase’! Met behulp van een app moesten in groepjes verschillende bekende Rotterdamse plaatsen of gebouwen worden bezocht, waar moest worden ingecheckt en waar een foto moest worden gemaakt. Bonuspunten waren te verdienen met extra foto-opdrachten: een foto van het groepje met een vogel of terwijl een van de groepsleden een agent een high-five geeft.

De goosechase leidde langs de schaatsbaan waar iedereen zich anderhalf naar hartenlust uit kon leven. Daarna moesten er nog enkele stops gemaakt worden op de weg terug naar school. Die was intussen omgetoverd tot een bioscoop. Bij een spannende thriller hoort natuurlijk een vette bek. Dus was er voor iedereen een patatje met een snack. Intussen was ook de uitslag van de goosechase bekend: groepje ‘Stoomboot De Majesteit’ had de meeste punten weten te verzamelen en mocht zich de winnaar noemen. De dag werd afgesloten met een spetterende disco tot in de kleine uurtjes… Nou ja, niet echt natuurlijk: om half acht was iedereen doodop en was het tijd om naar huis te gaan. Het was weer een mooi festijn!