Bondsverkiezingen 2024

De bondsverkiezingen behoren tot het culturele erfgoed van het RML. Ook dit jaar was het weer een feestelijke bedoening. Op dinsdag en woensdag presenteerden de kandidaten zich tijdens de beide pauzes met muziek en dans, maar ook door met elkaar in debat te gaan over hun plannen voor het komende jaar – mits ze natuurlijk gekozen zouden worden.

Aan deze feestelijkheden ging een korte maar zeer intensieve verkiezingscampagne vooraf. De verschillende kandidaten stelden zich voor aan het publiek door middel van filmpjes op de sociale media-kanalen van de bond, zodat de kiesgerechtigde leerlingen een weloverwogen keuze konden maken. Natuurlijk was de aula van de school als vanouds volgeplakt met posters en affiches met foto’s van de kandidaten en uiteraard de gebruikelijke slogans om de zwevende kiezers over de streep te trekken. De campagneteams lieten ook dit jaar geen middel onbeproefd!

Op woensdagmiddag kon er dan eindelijk gestemd worden. Altijd een spannend moment. Het stembureau hield de spanning er nog even in, want de uitslag werd pas op vrijdag in de kleine pauze bekendgemaakt…

De nieuwe bond zal bestaan uit… (tromgeroffel…):

Sophie, Guusje, Roemer, Lotte, Marnix, Sweder, Ottilia en Phila