Boeiende ouderavond

Boeiende en leerzame ouderavond RML over het Puberbrein
Afgelopen woensdag 31 mei heeft dr. Aletta Smits, op uitnodiging van de Ouderraad RML, een sprankelend en informatief verhaal verteld over het Puberbrein. Maar liefst 185 ouders en docenten hadden zich voor deze lezing aangemeld om meer te leren over het gedrag van schoolgaande pubers.  

In de lezing ‘Het Puberbrein, een handleiding’, legt Aletta Smits uit hoe het puberbrein het pubergedrag stuurt. En hoe wij – volwassenen die de puberleeftijd zijn ontgroeid – daar op een positieve en constructieve manier mee om kunnen gaan.

Waarom maken pubers hun huiswerk niet? Waarom komen ze altijd te laat? Waarom is het een lastige opgave om voor 12 uur uit bed te komen? Aletta Smits gaf deze avond op een humoristische wijze antwoord op het gedrag van pubers en tips hoe hier mee om te gaan. Of ze nu 12 of 20 zijn, voor volwassenen lijkt het soms alsof pubers wezens van een andere planeet, aliens, zijn. En dat klopt: “We snappen pubers echt niet meer”, aldus Aletta Smits. 

Reacties

We kijken terug op een geslaagde avond. We hebben om het aliengedrag van onze pubers kunnen lachen én vooral ook met een hele humoristische blik naar ons eigen -niet altijd- constructieve gedrag gekeken als het de samenwerking met het puberbrein betreft. 

Tijdens de borrel na afloop werden nog volop mooie anekdotes met elkaar uitgewisseld. Veel ouders hebben op de evaluatieformulieren aangegeven graag, onder andere, een vervolg te willen op onderwerpen als:

·       Alcohol en drugsgebruik

·       Sociale media 

·       Verdieping op Puberbrein

·       Verslavingsherkenning

·       Tips/tricks voor helpen bij identiteit bouwen

·       Omgaan met stress en vakkenkeuze

Alle suggesties worden door de Ouderraad meegenomen voor de organisatie en keuze voor het onderwerp van de ouderavond volgend jaar. Voor meer informatie over dr. Aletta Smits en haar lezingen kijk ook op www.deloeftraining.nl

Graag zien wij u ook (weer) bij de volgende editie van de ouderavond RML! 

Met vriendelijke groet, Ouderraad RML 

Voor vragen of informatie over de Ouderraad kunt u contact opnemen met de voorzitter van de ouderraad: ouderraad@rml.nl