Geen Wifi en mobiel

De berichtgeving in de landelijke media over de gevaren van openbare wifi-netwerken en computerschermen voor de fysieke maar vooral ook de mentale gezondheid van jonge mensen zal jullie niet ontgaan zijn. Door corona was het vaak onvermijdelijk om langere tijd achter een beeldscherm door te brengen, maar gelukkig is dat niet langer noodzakelijk. De komende weken willen we het gebruik van digitale media binnen de school daarom langzaam afbouwen.

  • Om te beginnen: Met ingang van vandaag zal het wifi-netwerk van de school niet langer in de lucht zijn.
  • Vanaf volgende week willen we jullie ook vragen om je mobieltje niet meer mee te nemen naar school, of, als het echt niet anders kan, je mobieltje uit te schakelen en in je kluisje te bewaren. Leerlingen die hun mobiele telefoon meenemen naar het klaslokaal kunnen rekenen op een achtuurtje.
  • De laptopkarren zullen de rest van het schooljaar alleen beschikbaar zijn voor toetsen, dus niet meer tijdens ‘gewone’ lessen.
  • De informaticalessen vervallen en het computerlokaal zal de rest van het jaar in gebruik worden genomen als stiltelokaal.
  • Docentenlaptops kunnen voorlopig nog gewoon gebruikt worden en docenten kunnen nog gebruikmaken van het netwerk.

We begrijpen dat dit even wat vraagt van een ieders aanpassingsvermogen, maar in coronatijd hebben we kunnen zien dat jullie ontzettend snel kunnen schakelen, dus we verwachten geen grote problemen.