Bij de viering van het 75-jarig bestaan van het RML is de toenmalige lustrumcommissie en daarmee ook de school, een langdurige verbintenis aangegaan met Stichting Sri Lanka Support (SLS).

Stichting Sri Lanka Support wil de levensomstandigheden van individuele kinderen in Sri Lanka verbeteren. Daarbij kan gedacht worden aan onderwijs, huisvesting en werk. Daarnaast verleent de stichting kleinschalige hulp aan kansarme gezinnen. Bezoek www.srilankasupport.nl voor meer informatie hierover.

In 2012, 2015 en 2017 hebben we door middel van het lustrum, twee keer een grote sponsorloop en uiteraard door acties van onze  enthousiaste leerlingen al meer dan €45.000 weten op te halen voor SLS! De opbrengsten die voortkwamen uit allerlei activiteiten en markten tijdens de M-parade van het lustrum, worden ook aan dit mooie goede doel gedoneerd. 

Het bleef niet bij geld inzamelen… Eind 2012 werd besloten om een werkbezoek te brengen aan SLS met een team van 12 leerlingen en drie begeleiders, waarbij lesgeven aan leerlingen van scholen in Sri Lanka centraal stond.  In oktober 2013 was het zover. En wat was het een geweldig succes: voor de kinderen op de scholen in Sri Lanka, die het fantastisch vonden om o.a. Engelse les te krijgen van een stel vrolijke RML’ers, maar ook voor onze leerlingen! Zij ondergingen “een ervaring voor het leven” door te zien hoe leeftijdgenootjes in het armere deel van Sri Lanka wonen en naar school gaan. Een leven dat toch wel heel anders is dan wij hier in het rijke westen gewend zijn. In 2015 en 2017 waren er vervolgen op deze mooie en leerzame reizen.


Dit jaar is het startsein gegeven om de vierde reis in te zetten. In oktober 2019 gaat het gebeuren. De sollicitatieprocedures zijn in volle gang, zodat er weer een enthousiast nieuw team kan worden samengesteld. 

Wil jij jezelf aanmelden ? 

Functieomschrijving:
– met een team geld inzamelen voor de reis naar Sri Lanka.(Denk aan activiteiten verzorgen rond het geld inzamelen.)
– op reis naar Sri Lanka om daar op scholen Engelse lessen te verzorgen.
– mensen uit Sri Lanka ontmoeten en hun cultuur leren kennen.

Wat we van je verwachten:
– eigen inbreng: jouw vliegticket. De overige kosten worden als groep ingezameld.
– in schooljaar 19/20 zit jij in leerjaar 3, 4 of 5 en niet in een examenjaar.
– je kunt goed communiceren in het Engels, maar dat hoeft niet vlekkeloos.
– je bent initiatiefrijk.
– je hebt affiniteit met de doelstellingen van SLS.
– je schoolresultaten zijn ruim voldoende, je hebt een goed overgangsrapport.
– je bent sociaal-vaardig en een teamspeler.

Wat we verwachten in je motivatiebrief:
– wat is jouw inbreng?
– wat wil je leren tijdens de reis?
– waarom denk jij de geschikte kandidaat te zijn?

Ben je geïnteresseerd? Dan willen we graag het volgende van je:  

  • Schrijf in je sollicitatie in het onderstaand formulier wat jouw inbreng zal zijn.
  • Wat je wilt leren tijdens de reis.
  • Waarom jij denkt een goede kandidaat te zijn.
  • Vraag aan je mentor, coördinator of vakdocent om een aanbeveling te schrijven voor jou (mag in een paar zinnen). Kopieer de tekst en plak het in het  onderstaande formulier.

Doe dit vóór: VRIJDAG 8 MAART!
Springt jouw brief eruit dan zul je vanzelf een uitnodiging ontvangen voor een sollicitatiegesprek met de begeleiders.

SUCCES!

Aanmelden RML SLS

  • Let op: je motivatie dient niet minder dan 250 woorden te bevatten. Waarom wil je mee? Kun je goed werken met kinderen? Ben je een teamspeler?
  • Zorg dat je mentor of vakdocent een aanbeveling naar je stuurt via de e-mail en plak de inhoud (alleen tekst) in dit veld.

 

Archief:
2017   |  2015   |   2013