Presenteren, een groter project tot stand brengen, leiding geven en organiseren, creatieve oplossingen bedenken voor vraagstukken of simpelweg verschillende dingen verkennen en plezier hebben. Binnen onze Montessori Academie kies jij zelf wat je wil leren en hoe je dat doet.

Teams

In teams leer je met én van andere leerlingen uit alle jaarlagen. Je kan bijvoorbeeld schoolfeesten organiseren met de Bond, meedoen aan een debattoernooi met de debatclub of het licht en geluid regelen met de TT. Of ga jij de belangen van de leerlingen vertegenwoordigen in de Senaat?

Cursussen

Heb je altijd al een bepaalde taal willen spreken? Of ben je actrice in de dop? Bij de Montessori Academie cursussen leer je meer! In een aantal weken leer je over een onderwerp wat jij kiest. Je kan o.a. kiezen voor de wetenschaps- en techniekklas, theaterklas of Cambridge English.

Activiteiten

Gedurende het jaar gebeurt er nog veel meer. Debatteren bij het Model European Parliament (MEP), paarse vrijdag, de open dag, schrijversworkshops, culturele avonden, er is te veel om op te noemen! En jij kan eraan meedoen!

MA-certificaat
Door middel van korte reflecties bouw je gedurende je schooltijd aan je MA-portfolio. Aan het einde van je schooltijd sluit je de Academie af met het officiële MA-certificaat, een waardevol bewijsstuk van je persoonlijke ontwikkeling op school.AANBOD

Cambridge English:
Inschrijving sluit woensdag 11 oktober – start dinsdag 14 november – examens begin juni
Senaat:
Inschrijving gesloten – verkiezingen woensdag 4 oktober
Wetenschaps- en techniekklas:
Speciaal voor de brugklas. Nu inschrijven! Start dinsdag 24 oktober (wekelijks)
Workshop Reanimeren:
Voor alle jaarlagen – nu inschrijven! – 10 oktober 15.15 (eenmalig)