Workshop Sanneke van Hassel

inés-lara-yara

SCHRIJFWORKSHOP

Dinsdag 8 maart gaf schrijfster Sanneke van Hassel een workshop ‘korte verhalen’ aan 23 leerlingen uit de bovenbouw. Deze leerlingen schrijven in een week hun eigen verhaal, geïnspireerd op de foto’s van De Kracht van Rotterdam. In de eerste schrijfles ging Sanneke in op zaken als het ontwikkelen van personages, het kiezen van een perspectief ,maar vooral op de kracht van de eigen fantasie en gedachten bij een beeld.
Heel enthousiast vertelden de leerlingen na afloop over de workshop. Yara de Vries (V5) vond de eerste les leerzaam en inspirerend. “De sfeer was heel prettig en het was ook heel leuk dat leerlingen het begin van hun verhaal aan elkaar voorlazen”, aldus Inez Delsman (V6.) Lara Masovic (H5) gaf aan het heel bijzonder te vinden om zelf een verhaal te schrijven.
Op dinsdag 22 maart vindt de tweede schrijfles plaats. Tijdens deze bijeenkomst geeft Sanneke de leerlingen feedback bij hun zelfgeschreven verhalen.

Sanneke-van-HasselSanneke van Hassel (1971) is oud-leerling van het RML. Ze deed eindexamen in 1989 en studeerde daarna Theaterwetenschap en Cultuurgeschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Tien jaar lang maakte ze deel uit van toneelgezelschap ‘t Barre Land. In 2005 debuteerde ze met de verhalenbundel IJsregen. In 2014 verscheen Hier blijf ik. Deze verhalenbundel bestaat uit 45 korte verhalen geïnspireerd door 45 foto’s van de jaarlijkse expositie De Kracht van Rotterdam. Een paar maanden geleden verscheen haar verhalenbundel De ochtenden.
Naast het schrijven maakt Sanneke programma’s over het korte verhaal. In 2010 organiseerde zij in De Balie in Amsterdam Hotel van Hassel, een weekend over het hedendaagse korte verhaal met schrijvers uit heel Europa. Sindsdien organiseert zij, in samenwerking met de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam, avonden rondom het korte verhaal, o.a. over het werk van Lydia Davis en A.L. Snijders. Vorig jaar ontving zij de Anna Blamanprijs.