De Montessori Academie biedt tal van wisselende, korte cursussen aan. Het aanbod is erg divers.

De korte cursussen worden om de maand in het Montessori Academie Magazine (MAM) bekendgemaakt. Houd het in de gaten en meld je aan via ma@rml.nl.

Gitaarspelen, filosofie, ontwerp je eigen kamer zijn voorbeelden van cursussen die in het verleden gegeven zijn. Bij de korte cursussen kunnen we inspelen op je wensen. Zou je bijvoorbeeld eens van een professional willen leren hoe je hippe filmpjes kan maken? Wij kunnen het organiseren. Docenten, oud-leerlingen, maar ook ouders en deskundigen van buiten de school verzorgen de cursussen. Zo leren we met en van elkaar.

We organiseren ook lezingavonden. Docenten geven een college over een specifiek onderwerp dat bijvoorbeeld bij het eindexamenonderwerp past of gepromoveerde oud-leerilngen komen vertellen over hun onderzoek.

Pimp@rml is een voorbeeld van een cursus waarbij leerlingen meedenken en ontwerpen aan het interieur van de school. In een eerste fase is met leerlingen, docenten en ouders een Masterplan ontwikkeld tijdens een tweedaagse workshop onder begeleiding van architecten. Nu zijn we zover om meer concreet te werk te gaan.