Dag 4

De laatste dag van de tocht door de Nederlandse gouden eeuw bracht ons naar Enkhuizen. In de avond werd gewerkt aan de glossy en werden oud-Hollandse spellen gespeeld. ‘s Morgens wandelden de leerlingen uit havo 4 door het prachtige Enkhuizen. Deze haringstad biedt nog veel restanten uit de zeventiende eeuw. En daarna? Op weg terug naar rotterdam

Dhr. Van Splunder en Pil


Dag 3

In de voetsporen van de VOC? Dat was het thema van dag 3 van de werkweek met 4 havo. Vanuit Amsterdam vertrokken de 50 leerlingen op twee platbodems richting Enkhuizen. De schepen La Boheme en de Bree Sant deden dienst als VOC-schip. Met windkracht zes werd de voormalige Zuiderzee bevaren. Een niet te vergeten ervaring!

Dhr. Van Splunder en Pil


Dag 2

In Amsterdam raak je niet uitgekeken. Dag 2 met 4 havo bracht ons onder meer naar het Rijksmuseum. Net als Obama vergaapten de leerlingen zich aan onder andere de Nachtwacht.

Voorts werd de hoofdstad vanaf het water (rondvaart) en tijdens een wandeling bekeken. Dat er nog veel resten uit de Gouden Eeuw te zien zijn, bleek maar weer. Onder meer het Paleis op de Dam, het Oostindisch Huis, het Trippenhuis, de waag en het huis van de Sefardische joodse koopman De Pinto werden bewonderd. Prachtig was een veelgehoord woord. Morgen dag 3!

Dhr. Van Splunder en Pil


Dag 1

Deze week keert 4 havo terug naar de Nederlandse Gouden Eeuw. In de zeventiende eeuw was Nederland de belangrijkste grootmacht ter wereld. Wat vinden we daar anno 2014 nog van terug? Een heleboel, zo ondervinden de leerlingen!

Vandaag, dinsdag 15 april, werd Amsterdam aangedaan. Hier werd onder meer een bezoek gebracht aan de Zuiderkerk, de schuilkerk Onse lieve Heer op Solder en het Scheepvaartmuseum.

Dhr. Van Splunder en Pil