Voetbalwedstrijd Borussia Mönchengladbach – Hannover 96

Zondag 17 maart was het eindelijk zo ver! Met een bus vol enthousiaste voetbalfans op weg naar Borussia Mönchengladbach – Hannover 96.

Voordat het zo ver was hadden we een briefing gekregen van Mees H. over de belangrijkste zaken voor het ons vertrek. Mees deed dit met veel overtuiging en de sfeer was gezet.
Niet alleen een bus met jongens ook drie heuse voetbaldames gingen mee op pad.
De bus was op tijd; helaas een enkele leerling, zal geen naam noemen, liet op zich wachten, maar toen konden we rond de klok van 13.00 uur vertrekken.

Na aankomst werd de fanwinkel druk bezocht en de nodige clubkleuren sierden de RMLers…
Voordat we de catacomben betraden konden we niet om de beroemde Bratwurst èn de Schnitzel heen, zodat met een volle maag plaats konden nemen in een mooi stadion.

De wedstrijd kon beginnen. Mees zong uit volle borst het Borussia volkslied mee…wij waren onder de indruk. De tribuneplaatsen waren goed gekozen, wij zaten direct naast de Hannover aanhang en menig boze blikken, glazen bier, vriendelijke groeten werden ons gegund. Maar de sfeer bleef goed.

De wedstrijd viel een beetje tegen (mede door de lage temperatuur. Zeg maar: Het was ijzig koud), maar door een geweldig doelpunt van “Cor” de Jong werd de eindstand 1-0 en konden we met een goed gevoel toch naar huis.
Aankomst op school na een veilige reis: rond half elf.

Om de woorden van onze reisbegeleider Jeroen Vogel te citeren: Es war mir ein Vergnügen.
Volgend jaar is dit zeker een herhaling waard, echter wel op een warmere dag.
Wir werden mal sehen.

verslag en foto’s: Eduard Bello