Vleugelavond 2016

Afgelopen donderdag fietste ik om 21.30 uur van school naar huis. Het was donker en ik klappertandde, maar ik rook dat de lente in de lucht hing en ik voelde mij gelukkig. Ik was namelijk getuige geweest van een wel zeer bijzondere avond, de vleugelavond. De avond was klein, intiem en warm. Wat zitten er onvoorstelbaar veel getalenteerde leerlingen en collega’s op onze school!

De wereld stond even stil en ik dacht nergens aan. Ik luisterde alleen vol bewondering naar Roos Kwakman die, begeleid door Marcel Eggen, met zoveel gevoel een jazznummer stond te zingen dat ik er kippenvel van kreeg, naar Sara en Etienne Weeda die de ruimte vulden met een fantastisch Iers nummer, naar Joel die als special guest rechtstreeks van het vliegveld naar de aula was gekomen, naar het pianospel van Hanneke van Kleef en dealgenoot Saki Afoh, naar Isolde van Gog, begeleid door Carmen Turner, die in haar laatste jaar liet horen dat ze kan zingen, naar Doris de Weijer en Amber Filarski die heel stil, klein en mooi met een ukulele ‘Sound of Silence’ ten gehore brachten, naar het waanzinnig swingende nummer van Alicia de Boer, Lieske Stam, Jet van Duinhoven, Marjolein Cornelissen, Rosa Laven, en naar de komische Friends vertaling van Merlin Munsters en Jeroen Vogel. En dan moesten we helaas Sophie Jacques, nog zo’n talent, missen wegens ziekte.
Ik heb niet iedereen genoemd, maar ik heb werkelijk van iedereen genoten. En natuurlijk was de avond niet tot stand gekomen zonder het technisch team. Heel veel dank! Ik verheug me de volgende betoverende vleugelavond.

Cuna-Laura Duin

 

Foto’s: