Tutoren gezocht

 Wie?
Alle leerlingen uit de derde t/m de zesde klas kunnen zich aanmelden om tutor te worden. Als je redelijk goed bent in een bepaald vak en het jou leuk lijkt om daar uitleg over te geven aan een onderbouw leerling, kan je je opgeven.

Wat heb je er zelf aan?
Zoals jullie weten moet er hier op school een aantal uren worden vervuld in het kader van de Montessori Academie activiteiten. De uren die jij begeleiding geeft tellen hier voor mee. Bovendien is het zo dat je voor veel studies moet kunnen aantonen dat je iets hebt gedaan op het gebied van begeleiding. Je krijgt een certificaat als je dit succesvol volbrengt en dat kan je laten zien bij het aanmelden bij een vervolgstudie.

Wat leer je hier van?
Voordat je begint, krijg je zelf een les over hoe je het beste begeleiding kunt geven en wordt er uitgelegd wat er precies van je wordt verwacht. Er is ook nog een terugkoppel moment halverwege het jaar, waarbij er wordt gekeken hoe het gaat en waarbij er ervaringen tussen de verschillende tutoren zullen worden uitgewisseld. Je leert zelf ook veel van het uitleggen van een bepaald vak. Tutoren zeggen vaak: “door het uitleggen van dit vak aan iemand anders, ben ik het zelf ook weer beter gaan begrijpen”.

“Supertutor” worden
Wij zijn ook nog op zoek naar een aantal “supertutoren”. Dit jaar zullen er meer tutoren komen en meer leerlingen die begeleiding geven. Deze leerlingen zullen allemaal aan het werk gaan tijdens de KWT op maandag in lokaal 407 en tijdens andere KWT’s op verschillende plekken in school. Een “supertutor” helpt om te kijken wie er allemaal aanwezig zijn tijdens de KWT’s en geeft eventuele problemen door aan MKV. Een “supertutor” heeft dus een coördinerende rol. Het is natuurlijk mooi om te laten zien dat je een dergelijke functie hebt vervuld op de middelbare school. Hier zal je uiteraard ook een certificaat voor krijgen.

Waar?
De begeleiding vindt plaats tijdens de KWT op maandag en tijdens andere KWT’s, afhankelijk van de roosters van de deelnemende leerlingen. Hoe geef je je op? Stuur een mailtje aan mkv@rml.nl of loop binnen in lokaal 407. Dit kan je natuurlijk ook doen als je nog vragen hebt.

Tutoren in actie…