TOPPERS !!!

(verslag en foto’s mevrouw van Milligen)

Het RML feliciteert:

Frederieke (Bio-Farmaceutische Wetenschappen)
Eliza (Italiaanse taal en cultuur)
Wander (Life Science & Technology)
Inés (Taalwetenschap)
Eva (Godsdienstdienstwetenschappen)
Roya (Rechtsgeleerdheid)
Isolde (Japans)
Charlie en Wisse (Molecular Science & Technology)
Kevin en David (Natuurkunde)
Ilke, Emma, Dorien en Sander (Archeologie)

 

Op donderdag 23 april 2015 vond de certificaatuitreiking plaats aan de LAPP-Top-studenten van de Universiteit van Leiden. Onder hen maar liefst vijftien (!) Montessorianen van het RML! Een record!

Na een strenge selectie waren deze leerlingen toegelaten tot LAPP-Top (Leiden Advanced Pre-University Programme for Top students), waarna zij de afgelopen maanden wekelijks met de trein naar Leiden reisden voor (werk)colleges, onderzoek en practica.
 
Alle LAPP-Top-programma’s werden op 23 april afgesloten met een gezamenlijke Slotbijeenkomst, waarbij elke opleiding werd vertegenwoordigd door een aantal deelnemers die namens hun groep een presentatie hielden. Ook hier werden alle records van de afgelopen jaren verbroken: Charlie nam bij MST de presentatie voor haar rekening. Dat deed zij zelfverzekerd, professioneel en …. helemaal in haar eentje! Voor een zaal met zo’n driehonderd mensen! Bij LST nam Wander op originele wijze een deel van de presentatie voor zijn rekening en hetzelfde deed Inés bij Taalwetenschap door een aantal quizvragen op het publiek af te vuren. Ook Frederieke was op het podium helemaal in haar element en presenteerde alsof zij nooit anders had gedaan. Ilke en Emma tenslotte vertegenwoordigden Archeologie met een spannend relaas over hun onderzoek naar het geheim van een slaaf en een vaasje …. vraag er vooral naar als je hen ziet!
 
Onze leerlingen hebben LAPP-Top een leuke en leerzame ervaring gevonden, waarbij ze veel hebben geleerd en alvast even hebben kunnen ervaren hoe het is om student te zijn.
 
Na de presentaties werd aan de LAPP-Topstudenten, in aanwezigheid van ouders, (universitair) docenten, PRE-mentoren en medestudenten, officieel het certificaat uitgereikt, en was er een feestelijke borrel.

Vanzelfsprekend is de school bijzonder trots op deze veelbelovende jonge wetenschappers!

Foto’s: