Terugblik Nationaal School Roei Kampioenschap 2017

Op vrijdag 2 juni vertrok om 08.00u vanaf het RML een touringcar met zo’n 60 schoolroeiers. De leerlingen van het RML, Erasmiaans, Libanon en Rudolf Steiner reisden af naar de Bosbaan in het Amsterdamse Bos voor het Nationaal School Roei Kampioenschap (NSRK).

Van het RML deden 3 meiden- en 1 jongensteam mee. Deze leerlingen waren na de ergometerclinics op school in maart uitgenodigd door Koninklijke Roeivereniging de Maas om 2 maanden te komen trainen op de Rotte ter voorbereiding op het NSRK.

Wedstrijden

Op het NSRK roeiden onze teams voorwedstrijden en finales van 500 meter in een C4 (4 roeiers + stuur). De tijd die een ploeg roeit in de voorwedstrijd bepaalt in welke finale (A, B, C of D) je mag roeien.

In totaal waren er zo’n 450 schoolroeiers uit heel Nederland. Het werd een uitdagende strijd tegen echte sportklassen, boten met daarin 1 of meer ervaren wedstrijdroeiers en  boten met fanatieke amateurroeiers.

Onze schoolroeiers lieten zien dat ze veel hadden geleerd en zetten mooie prestaties neer. En het allerbelangrijkste: ze hadden veel lol met elkaar.

Resultaten

  • RML Team 1 met Alandra, Babette, Dieke, Hewan en Serafien werd 3e in de D-finale in een tijd van 02.40.62.
  • RML Team 2 met Annabelle, Dianthe, Emma, Lucia en Tosca werd 3e in de B-finale in een tijd van 02.21.87 en was de snelste meidenploeg uit Rotterdam.
  • RML Team 3 met Anne, Bo, Feline, Leonore en Lynn werd 6e in de C-finale in een tijd van 02.48.87.
  • RML Team 4 met Direnc, Emre, Thijs, Max en Wasim werd 5e in de B-finale in een tijd van 02.49.73.

Om 18.00u kwamen de leerlingen moe en met een lekker kleurtje van het mooie weer aan in Rotterdam.

De schoolroeiers die enthousiast zijn geraakt over het roeien, mogen tot aan de zomervakantie vrijblijvend in een skiff leren roeien. En wie weet, haalt De Maas wel weer roeitalenten van het RML binnen.