Sri Lanka reis

Eindelijk nieuws vanuit Sri Lanka! ‘Eindelijk’, omdat het WiFi hier echt bar slecht is.  
Wij zullen na de reis meer foto’s en verhalen plaatsen, maar voor nu een kleine impressie van onze SLS leerlingen:


Maandag 9 oktober 2017

 

De dag begon al vroeg, namelijk in het vliegtuig onderweg naar Dubai. Na een rustige vlucht waarbij (bijna) iedereen even een dutje heeft gedaan, landden we rond 7 uur in de ochtend in Dubai. We hadden 2 uur om hier rond te lopen tot ons volgende vliegtuig zou vertrekken. Het vliegveld is zo enorm groot dat we met de metro naar onze vertrekhal gingen, waar Noa, Nona, Lara en ik (Mandy) bijna de weg niet konden vinden. Na even kort rondgekeken te hebben, verzamelden we om 9 uur bij de gate. Er ontstond even een kort moment van stress toen Noa en Selma zo lang op de wc waren dat de gate bijna dicht ging en de rest van de groep al moest boarden, maar geluk waren ze net op tijd.
We maakten tijdens de vlucht een tussenstop op de Maldiven. Dat was echt heel mooi, met een stralende, blauwe zee onder ons. We stonden ongeveer een uurtje stil, waarbij we met Francisco praatten de steward van Emirates. Spontaan maakte hij een leuke polaroid foto van de groep in het vliegtuig.
Aangezien bijna het hele vliegtuig nu leeg was mochten we zelf een plekje uitzoeken en al snel lag iedereen languit op drie stoelen.
Na de landing werden Carlijn en Lara tegengehouden bij de immigratie wegens iets met hun visa. Gelukkig snel opgelost en konden ze na het kopen van een nieuwe visa gewoon het land in.  Nu is het echt, we zijn nu eindelijk na al die maanden geld inzamelen in Sri Lanka!

 

 

We werden vrolijk onthaald op het vliegveld door Janny en Senpathi (van SLS) en we reden daarna door naar Negombo. Daar sliepen we in het hotel Silver Sands. Na even pootje baden in de zee, hebben we rijst gegeten en daarna mocht iedereen even iets voor zichzelf doen. Het was al gauw druk in de lobby, waar WiFI was. Met een klein groepje zijn we kort door het straatje gelopen, dat supermooi was verlicht. Helaas was het feest al afgelopen en werden de mooie lichtjes weggehaald. Daarna snel terug naar het hotel en na een goede douche onder de klamboe lekker slapen na de lange reis.


Mandy

 


woensdag 11 oktober: 1ste schooldag

 

Vandaag was onze 1e dag op de school. We werden met de tuktuk afgezet bij de school. Bijna heel de school stond buiten om ons te ontvangen. Het was echt heel gaaf! We kregen bloemen en de kinderen gingen heel mooi zingen en een gebed gedaan. Ook werd het volkslied gezongen waar een paar van ons al snel een beetje mee konden zingen. Hierna gingen we mee de lessen in. Al die kindjes waren zo blij en enthousiast dat wij er waren. Tijdens de Engelse lessen hebben Noa, Mandy, Madelief en ik geholpen met lesgeven om in te komen. Het was meteen heel leuk! Na 6 lessen gingen we terug naar het hotel waar we even een uurtje rust hadden. Na het rusten gingen we met heel de groep naar de Bodhi tree, de oudste boom van de wereld! Nu is er alleen nog maar 1 hele oude tak van over maar het was echt heel mooi. Bij de Bodhi tree hebben we allemaal bandjes gekregen van een man die eerst een heel gebed op ging zeggen en daarna moest je een wens maken en kreeg je het bandje en een veeg op je voorhoofd. Als laatst hebben we een kaars aangestoken waar je ook een wens bij mocht doen. We hebben toen heel veel vleermuizen gezien, ook wel de ‘flying dogs’ genoemd omdat zij zo groot zijn. Het was echt een hele leuke dag! We sloten de dag af met het avondeten met heel de groep. Hierna gingen we allemaal naar onze kamer om te slapen.

Nynke