Sponsorloop 2019

Donkere wolken pakten zich samen boven de atletiekbaan, maar op een paar druppeltjes na (confetti uit de hemel, noemen ze dat) bleef het gelukkig droog. Dat was maar goed ook, want achtereenvolgend kwamen de derdeklassers, de tweedeklassers en de bruggers de baan op om zoveel mogelijk rondjes te lopen. Het doel: geld inzamelen voor Sri Lanka Support, de stichting waar we als school al geruime tijd onze naam aan verbinden.

Ook dit jaar zal een groep leerlingen weer een bezoek brengen aan enkele scholen in Sri Lanka om daar lessen te verzorgen. Deze leerlingen waren dan ook – samen met hun begeleiders – de initiatiefnemers van de sponsorloop. Rondom de baan verspreidden de mentoren zich om hun leerlingen aan te moedigen en de rondjes te tellen. Dat ging heel goed, al schijnt er hier en daar door leerlingen gesmokkeld te zijn. Maar ach, dat is voor het goede doel, zullen we maar zeggen. Sommige mentoren trokken zelf de sportschoenen aan en renden een rondje of wat mee (chapeau, mevrouw Ledeboer!). 

Om half vier klonk voor de laatste keer die middag de sirene en kon iedereen de vermoeide spieren wat rust gunnen. Net op tijd, want daarna begon het aardig te hozen… 

De komende dagen kan bij de sponsors  het geld opgehaald worden waarvoor zo hard gelopen is. Want daar draait het natuurlijk om: een zo mooi mogelijk bedrag bij elkaar brengen voor de scholen in Sri Lanka. Wat de opbrengst is moeten we nog even afwachten, maar we hopen ook dit jaar weer op een mooi resultaat!