SLS reünie

In 2013 vertrok voor het eerst een groep Montessorianen naar Sri Lanka. In 2015 werd de reis voor de tweede keer ondernomen en komend jaar staat de derde editie op het programma. Hoog tijd voor een reünie dus.

Bijna alle deelnemers van de eerste twee reizen waren maandagavond aanwezig, samen met de begeleiders van beide reizen en Janny en Netty van Sri Lanka Support. Een prettig weerzien voor iedereen, vooral omdat een deel van de leerlingen inmiddels examen gedaan heeft en vertrokken is naar andere oorden.

Met elkaar genoten we van een feestelijke maaltijd. Het buffet werd geopend door de conrector leerlingzaken, Roger Zandvliet, die ons helaas niet van een Sri Lankaanse, maar wel een Indische maaltijd kon voorzien.

Daarna werden herinneringen opgehaald aan de beide reizen. Iedereen had ook een voorwerp meegenomen om aan de hand daarvan een dierbare herinnering op te halen. Bijvoorbeeld de doek die Pieter op de eerste dag gekregen had, omdat de zweetdruppels op zijn voorhoofd parelden (en die deze avond meteen dienst deed als tafeldoekje), of de zak cadeautjes die Wouter meekreeg op de laatste dag op zijn school. Iedere herinnering riep ook weer nieuwe op en met elkaar realiseerden we ons weer wat voor bijzondere ervaring de reis was.

Intussen staat een nieuwe groep klaar voor de selectieprocedure voor de SLS-reis van dit jaar. De komende tijd vinden de gesprekken plaats. Twaalf leerlingen kunnen er mee. Over twee jaar misschien weer een reünie?