Shell hockey toernooi

Verslagen vrijdag 4 april

Door Romeo Pace: V32

Vrije dag, heerlijk weer, en hockeyen voor je school… genoeg redenen om er een fantastische dag van te maken.

De dag begon voor ons stipt om negen uur op hockeyclub Victoria, maar om half tien werd het start- sein pas echt gelost. Team 1 opende de dag met een 9-0 winst. De eerste drie punten zijn binnen. Om half 11 speelden we de tweede wedstrijd. Deze wedstrijd was weer een wedstrijd die plaatsvond op de helft van de tegenstanders. We wonnen deze met 8-0

Ook in de derde wedstrijd had onze topkeeper Roderick weinig te doen. We waren alsmaar aan het aanvallen, maar de bal ging er steeds moeizaam in. Uiteindelijk wonnen we toch met 5-0. Zo kwamen we zonder problemen door de groepsfase, met 9 punten uit 3 wedstrijden, 24 goals voor en 0 tegen.

In de kwartfinale hebben we onze tegenstanders met 10-0 naar huis gestuurd, maar in de halve finale konden we onze ‘clean sheet’ helaas niet voortzetten. We wonnen deze gelukkig echter wel, met 8-1

En toen de wedstrijd waar alles om draaide, de finale! Dit was een wedstrijd tegen een sterk team, dat, net als wij, graag wilde winnen. Door middel van ‘tikkie-takkie’ en sterke individuele acties hebben we spannende wedstrijd met 3-0 winst uitgespeeld.

OP NAAR 020!!!
 

Door Jesse de Groot: V32

Vandaag heeft het Montessori meegedaan aan het Shell hockeytoernooi. Met twee teams zijn we naar HC Victoria gegaan. Ik zelf heb met team 2 meegespeeld.

Het ging niet helemaal zoals we gehoopt hadden. De eerste wedstrijd hadden we er een goed gevoel bij dus gingen we voor de winst. Helaas is dit niet gelukt, dus volgende keer beter dan maar. Helaas verloren wij de volgende wedstrijd ook. Niemand had meer echt zin om er nog hard voor te gaan. Door even te kijken naar Montessori team 1 hoopten we wat combinaties te kunnen gebruiken bij onze eigen wedstrijd.

Maar helaas was dit niet genoeg voor de winst. Na een gele kaart voor mij aan het eind van de wedstrijd en aanmoedigingen van team 1 liepen we het veld af. We hadden even een half uurtje pauze. Team 1 zou spelen en wij moesten nog even wachten voor onze laatste wedstrijd. Als we deze zouden winnen zouden we nog met een beetje eer het toernooi achter ons laten.

Iedereen ging bij team 1 kijken. Die jongens speelden echt top! Na het zien van een paar heerlijke goals van Romeo Pace en fantastische combinaties, konden we zelf voor de laatste keer proberen de eer hoog te houden. Na een paar minuten stond het 1-0 voor ons en we speelden prima hockey. Maar helaas viel al snel de 1-1 en er volgden nog twee goals die voor ons weer tot een verlies leidden van 3-1.

Maar we hadden gelukkig nog ons team 1. Die hadden alles gewonnen en stonden dus in de finale. Die hebben ze goed afgemaakt door er met een winst van 3-0 uit te halen. Helaas ben ik met mijn team niet door naar Amsterdam maar we hebben ons best gedaan, en het was een zwaar geslaagde dag. Volgend jaar weer!

Huldiging van onze hockey bikkels in de personeelskamer: