Schrijfworkshop

Woensdag 8 februari gaf schrijfster Daphne Huisden een workshop ‘korte verhalen’ aan 25 montessorianen. Deze week schrijven de leerlingen hun eigen verhaal, geïnspireerd op de foto’s van De Kracht van Rotterdam. In de eerste schrijfles ging Daphne in op zaken als het ontwikkelen van personages, het kiezen van een perspectief, maar vooral op de kracht van de eigen fantasie en gedachten bij een beeld.
Heel enthousiast vertelden de leerlingen na afloop over de workshop. De leerlingen gaven aan de sfeer prettig te vinden; ze zien het als een grote uitdaging om zelf een verhaal te schrijven.

Op woensdag 22 februari vindt de tweede schrijfles plaats. Tijdens deze bijeenkomst geeft Daphne de leerlingen feedback bij hun zelfgeschreven verhalen. Een aantal verhalen zal in de loop van het schooljaar te lezen zijn bij een expositie van De kracht van Rotterdam op de eerste verdieping.

 

 

Daphne Huisden (1988) debuteerde eind 2010 met de roman Alles is altijd fictie die genomineerd werd voor de Academica Literatuurprijs 2012.
In mei 2013 verscheen haar tweede boek Dit blijft tussen ons.
Daphne woont in Rotterdam.