SCHRIJFWORKSHOP

Dinsdag 3 april gaf schrijfster Bianca Boer een workshop ‘korte verhalen’ aan 20 montessorianen. Deze komende week schrijven de leerlingen hun eigen verhaal, geïnspireerd op de foto’s van De Kracht van Rotterdam. In de eerste schrijfles ging Bianca in op zaken als het ontwikkelen van personages, het kiezen van een perspectief, maar vooral op de kracht van de eigen fantasie en gedachten bij een beeld.
Heel enthousiast vertelden de leerlingen na afloop over de workshop. De leerlingen gaven aan de sfeer prettig te vinden; ze zien het als een grote uitdaging om zelf een verhaal te schrijven.
Op dinsdag 17 april vindt de tweede schrijfles plaats. Tijdens deze bijeenkomst geeft Bianca de leerlingen feedback bij hun zelfgeschreven verhalen.

Bianca Boer is schrijver en dichter. Zij debuteerde in mei 2017 met de verhalenbundel Troost en de geur van koffie die werd genomineerd voor de Selexyz Debuutprijs 2008.
In 2010 verscheen haar dichtbundel Vliegen en andere vogels. In 2012 werd een deel van haar poëziebundel in het Duits vertaald en uitgegeven in de bundel Afspraken/Verabredungen. Zij publiceerde in verschillende tijdschriften waaronder De Gids, Tirade en Passionate. Momenteel werkt zij aan haar eerste roman.
Zie ook: www.biancaboer.nl