Schoolexpo De kracht van Rotterdam

Afgelopen voorjaar kregen zo’n 25 montessorianen een schrijfcursus van Sanneke van Hassel. Zij schreven allemaal een verhaal bij een foto van De Kracht van Rotterdam. Dit project wil laten zien dat Rotterdam meer is dan de moderne metropool die na het bombardement in 1940 uit de bouwput verrees. En ook zoveel meer dan de skyline, de Erasmusbrug, de Koopgoot, of de supporters van Feyenoord. Jaarlijks worden prachtige foto’s van de stad geselecteerd die vervolgens op verschillende plekken in Rotterdam te zien zijn.

Op een speciaal ontworpen expositiemeubel zijn tot 7 november op de eerste verdieping een aantal door Sanneke geselecteerde verhalen van (oud)leerlingen van het RML bij de bijbehorende foto’s te bewonderen. Eén van de verhalen is van Sanneke van Hassel zelf. Vanmiddag opende de rector Jan Wouter Koning met het doorknippen van het lint de expositie.

In de docentenkamer liggen twee exemplaren van de verhalenbundel Kippensoep en andere verhalen. In deze bundel staan nog veel meer verhalen bij prachtige beelden. Eén van deze verhalen is geschreven door Miriam Piters!

Het komend voorjaar komt er weer een schrijfcursus voor de leerlingen uit de bovenbouw. Leerlingen die belangstelling hebben kunnen zich aanmelden bij mevrouw Van Kleef.