Reüniefeest

‘Montessoriaan ben je niet voor even, Montessoriaan ben je voor het leven’, viel te lezen op een bord van stichting Wij Montessorianen tijdens de reünie. Dat dit geen loze woorden zijn, werd gedurende de dag overtuigend bewezen. Vanaf vier uur stroomde de school vol met oud-leerlingen, oud-docenten, huidig personeel en hulpvaardige leerlingen. Het was een vrolijk weerzien met klasgenoten van toen.

Op de eerste en tweede verdieping was er de mogelijkheid om een gastles te volgen. Nog een keertje terug in de schoolbanken om toch nog eens je tanden te zetten in die lastige Latijnse grammatica, wiskundige problemen op te lossen, de middeleeuwse geschiedenis nog eens uit te pluizen of om lekker je derde oog te sluiten en zonder gêne toneel te spelen.

In het zonnetje was het goed toeven op het Hans Mangertplein onder het genot van een drankje en muziek van Play It Again, Sem, onze bakfiets-dj. Voor de kunstminnaars was er een expositie ingericht met werk van oud-leerlingen en (oud-)docenten. De meeste mensen verzamelden zich echter in de fietsenstalling, die voor de gelegenheid (deels) was leeggeruimd om plaats te maken voor foodcontainers en een bar. Onze cateraar, oud-leerling Ross Heemskerk, zorgde voor overheerlijke hamburgers, broodjes kip en andere snacks en intussen kon er genoten worden van het open podium dat hier plaatsvond. De ene na de andere Montessoriaan greep de microfoon om een lied ten gehore te brengen. Uiteraard mocht het bondslied niet ontbreken, waarbij het opviel hoe gemakkelijk Montessorianen van alle generaties de tekst nog wisten mee te brullen, al dan niet op de juiste melodie.

De schoolfeesten van het RML zijn al sinds jaar en dag beroemd (en berucht). Deze dag kon dan ook niet anders eindigen dan met een spetterend optreden in de aula. De Bikini Blues Band maakte er een groot feest van, waarbij oud en jong konden de voetjes van de vloer konden gooien en luidkeels meezongen met nummers als ‘I Will Survive’. En dat gaan we doen. Want Montessoriaan ben je niet voor even.

Hieronder een kleine impressie van de dag. Bezoek www.rmlreunie.nl of de RML reünie FLICKR pagina voor alle foto’s.