praktisch schoolexamen Muziek

Op dinsdag 24 maart werd het praktisch schoolexamen Muziek afgenomen in het muzieklokaal. De muzikale prestaties van de eindexamenleerlingen worden in kleine kring beoordeeld, omdat leerlingen voor een volle zaal van familie en vrienden nog eens extra zenuwachtig zijn. Een selectie van de examenstukken werd twee dagen later alsnog gepresenteerd voor groot publiek.

Het was dit jaar voor het eerst dat ook havo-leerlingen eindexamen Muziek deden. Zij hebben de afgelopen twee jaar samen met 5vwo les gehad van meneer Monné en werden dus nu ook ondersteund door hun klasgenoten uit de 5de, die daarmee alvast konden ervaren wat hen volgend jaar te wachten staat. De muziekklas 6vwo liet horen wat ze de afgelopen drie jaar bij meneer Weeda hebben geleerd. Stuk voor stuk maakten ze prachtige muziek, de één alleen achter de piano, de andere met een complete band van familieleden of vrienden van de SKVR.

Enkele hoogtepunten:

–          4’33’’ van 5havo/vwo, een stuk dat bestaat uit het omgevingsgeluid en waarbij de uitvoerenden dus de hele tijd volledig stil moeten zijn

–          de jazzimprovisaties van Alex

–          de samenzang van Frederike, Marlous en Wessel

–          de compositie van Faye

–          het pianospel van Loes

–          de band van Loles (met vader op de drums)

–          de verstilde accordeon van Teus

–          en natuurlijk de ‘soul’ van Nine

Overigens was meneer Monné die dag ook jarig. Dat werd uitgebreid gevierd met cake en diverse snoepgoederen. Gevraagd of hij een leuke verjaardag had antwoordde hij: “Natuurlijk! Wie kan er nou zeggen dat hij op zijn verjaardag van 9:00u tot 16:00u een live-concert krijgt aangeboden van zulke geweldige leerlingen?” Kortom, een geslaagde dag voor iedereen!

 

Tekst: Léon Monné