Persbericht WIRED on Tour

Vliegende start WIRED on Tour

WIRED on Tour beleefde vorige week vrijdag een geslaagde start op twee Rotterdamse middelbare scholen. Theater stond centraal: bij het Montessori Lyceum ging het om locatietheater met de school zelf als decor, bij het Accent Praktijkonderwijs Hoogvliet ontwierpen leerlingen juist een decor voor hun eigen voorstelling. Ook een groot succes: het WIRED selfietheater, waarin leerlingen, ouders en docenten stijlvolle selfies maakten.

Van Pluk van de Petteflet naar schooltheater
Op het Accent Praktijkonderwijs in Hoogvliet werd er gebrainstormd, geknipt en geplakt onder leiding van de beroemde decorontwerper Michel de Graaf. Hij werkte eerder mee aan het decor voor grote filmproducties als Pluk van de Petteflet en Bride Flight, er viel dus veel van hem te leren. In opperste concentratie gingen de leerlingen aan de slag met moodboards. De leerlingen werken de ideeën verder uit  tijdens hun lessen Beeldende Vorming. Het eindresultaat, een eigen decor voor hun kleutervoorstelling Wim is Weg, is in januari en in april op het WIRED Festival te zien.

Schrijver ‘on tour’
Arts-17Op het Montessori Lyceum werd de school zelf als decor gebruikt. Tweedeklassers voerden als afsluiting van hun ARTS-dag op verschillende locaties in de school theaterstukken op, gebaseerd op het boek Dissus. De schrijver van dit boek, Simon van der Geest, kwam persoonlijk langs om de avond te openen en af te sluiten met fragmenten uit zijn boek. Deze samenwerking met het RO Theater en MAAS Theater en Dans smaakte voor alle partijen naar meer: een geslaagde en gevarieerde avond dus, met veel trotse ouders en docenten.

 

Arts-14.5Bijzonder populair was het extra onderdeel dat de hele tour meereist: veel leerlingen én docenten op beide scholen hebben zich uitgeleefd in het WIRED selfietheater. De uitkomst daarvan is terug te vinden op de facebookpagina van WIRED Rotterdam: www.facebook.com/wiredrotterdam.

 

Nasrdin Dchar en Jack Wouterse
De komende maanden gaat WIRED on Tour langs bij nog enkele andere middelbare scholen. Zo gaat de Theater havo/vwo een samenwerking aan met de Kunsthal en nodigt de Lucia Petrus Mavo samen met het RO Theater Gouden Kalfwinnend acteur Nasrdin Dchar uit voor een masterclass. Op Wolfert Dalton gaan de spelers van een eenakter aan de slag met acteur Jack Wouterse. En het Cosmicuscollege produceert samen met Digital Playground de mooiste muziekvideo’s.

Volg WIRED on Tour hier:
Website:          www.wiredrotterdam.nl
Facebook:        www.facebook.com/wiredrotterdam

Kunst en cultuur in het leven van scholieren
Van 2014 tot en met 2017 voert het Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam (KCR) het programma Rotterdam, dé stad van Cultuuronderwijs (RSCO) uit. Rotterdam profileert zich met dit programma als een plek waar kunst en cultuur een vanzelfsprekend onderdeel zijn van het leven van scholieren en een zichtbare bijdrage leveren aan de groei en ontwikkeling van zijn inwoners. Het programma RSCO heeft tot doel een doorlopende leerlijn cultuuronderwijs te realiseren in het Voortgezet Onderwijs in Rotterdam. Samen met scholen en culturele instellingen wordt jaarlijks toegewerkt naar het WIRED Festival met o.a. presentaties van de bijzondere projecten van WIRED on Tour.