Open lesmiddag 2015

Afgelopen woensdag hadden we ineens 10 klassen extra op school! Tijdens de eerste open lesmiddag kwamen er namelijk bijna 200 leerlingen uit groep 7 en 8 een kijkje nemen op het Montessori Lyceum. Na een korte ontvangst werden ze door een leerling uit de bovenbouw meegenomen naar in totaal 3 verschillende lessen van een half uur, waarna ze om 4 uur vol indrukken en nieuwe kennis de school weer verlieten.

Het aanbod in vakken en activiteiten kan met recht gevarieerd genoemd worden: er werden moeilijke wiskunderaadsels opgelost, er werd Frans en Duits gesproken, je kon tafeltennissen, voetballen of hockeyen of kennis maken met Grieks én Latijn (en na een half uurtje kon je al zinnen vertalen!). Sommige kinderen leerden alles over het skelet, over een stroomkring  of over chemische stoffen en weer andere groepen tekenden plattegronden, volgden een les Engels over de winter, of kwamen van alles te weten over de gladiatoren. De sfeer was goed en de verhalen die ons na afloop bereikten waren enthousiast. Kortom, het was een geslaagde Open Lesmiddag!

 

Wil je ook graag kennis maken met het Montessori Lyceum Rotterdam? Geef je dan snel op voor de tweede Open Lesmiddag op 18 februari, door een mailtje te sturen naar administratie@rml.nl

En wil je na deze Open Lesmiddag nog meer zien van de school? Kom dan op de Open Dag op 12 februari a.s.

 

Sta je op een van de foto’s van 28 januari en wil je dat liever niet? Stuur dan een mailtje naar brg@rml.nl, dan halen we de betreffende foto van de site af.

Foto’s: