Open lesmiddag 1 2018

In de grote pauze van woensdag 12 december stroomde de aula vol met leerlingen uit groep 8 (en 7) van allerlei basisscholen in Rotterdam voor de eerste open lesmiddag van dit jaar. Nadat iedereen een sticker met zijn/haar naam opgeplakt had en 3 lessen had uitgekozen gingen de verschillende klassen onder begeleiding van een leerling van de school naar de les. Er werden proefjes gedaan met magneten, gebaren gemaakt bij Frans, bloeddrukmetingen verricht, ingewikkelde sommen opgelost en tekeningen gemaakt met verschillende technieken. Ook kon je lessen Engels en Nederlands volgen, kennis maken met Grieks en Latijn, leren over gladiatoren en Rome en verschillende sporten uitproberen in de gymzaal. Na drie lessen kwamen de ruim tweehonderd leerlingen enthousiast en waarschijnlijk ook een beetje moe maar voldaan weer terug in de aula na deze korte kennismaking met de middelbare school. We zien jullie graag terug op de open dag op 24 januari!

Wil je ook graag ‘proeflessen’ volgen op het Montessori Lyceum, meld je dan aan voor de tweede open lesmiddag op 13 februari (mail naar: administratie@rml.nl)

En sta je op een van de onderstaande foto’s en wil je liever niet dat je foto op de site staat, stuur dan een mail naar info@rml.nl, dan halen we je foto er snel weer af.