#mijn wereld, mijn netwerk: online en offline

Voor de eerste keer deden we dit jaar mee aan de verhalenwedstrijd die georganiseerd wordt door Van Dijk Educatie in samenwerking met Randstad. Leerlingen uit de onderbouw schreven verhalen over het thema #mijn wereld, mijn netwerk: online en offline. Per klas werden drie verhalen door de docent geselecteerd en ingestuurd.

Uiteindelijk werden twee leerlingen van onze school genomineerd voor een prijs: Roemer van Geijlswijk (B2) en Karlijn Molier (B3). Samen met de andere genomineerden werden zij uitgenodigd voor de prijsuitreiking op het hoofdkantoor van Randstad.

Samen met trotse moeders, trotse vriend(innet)jes en al even trotse docenten vertrokken zij op woensdagmiddag met de trein naar Diemen om te horen wie de verhalenwedstrijd had gewonnen. Maar eigenlijk waren alle genomineerden al een beetje winnaar, want hun verhalen (20 stuks) zijn door een professionele kunstenaar van een illustratie voorzien en verschijnen gebundeld in een mooi boek.

Voorafgaand aan de uitreiking werd eerst uitgelegd hoe belangrijk verhalen zijn in de hedendaagse samenleving en waarom verhalen ook onontbeerlijk zijn in het bedrijfsleven. Daarna werd het woord gegeven aan de juryvoorzitter, schrijfster Eva Burgers. Terwijl de zaal voor tromgeroffel zorgde maakte zij de winnaars bekend in de drie categorieën (vwo, vmbo/mbo en havo). De drie winnaars mochten om beurten hun verhaal voorlezen en de prijs in ontvangst nemen: een schrijfworkshop voor de hele klas en voor de overall winnaar een iPad.

Helaas gingen deze prijzen aan Karlijn en Roemer voorbij. Wel kregen ze het boek met hun verhaal erin en de originele illustratie die bij hun eigen verhaal hoort, om thuis in te lijsten en een mooi plekje aan de muur te geven.