Met ouderen en V5 naar Blijdorp

Afgelopen vrijdag 5 oktober 2018 zijn wij, dertien leerlingen uit VWO 5, met negentien ouderen van Laurens Blijdorp naar Diergaarde Blijdorp geweest. Deze dag hebben wij als leerlingen zelf georganiseerd als opdracht voor het vak Management en Organisatie. Wij hebben om deze dag te kunnen organiseren een sponsoractie gehouden en met het opgehaalde geld hebben wij deze dag grotendeels verzorgd. Daarnaast zijn wij gesponsord door de Albert Heijn voor het eten.

Vrijdagochtend zijn wij met alle leerlingen naar het Laurens gegaan. Vanaf daar vertrokken wij met alle ouderen en begeleiders richting de dierentuin. Wij hadden alles geregeld: van het eten tot aan de route door het park. Voor elke oudere en begeleider was er een lunchpakket in een zelf ontworpen tasje met button erop. Op de buttons stonden de bedrijven die ons hebben gesponsord. De ouderen hebben een superleuke dag gehad en waren ons allemaal erg dankbaar voor onze inzet. Wij vonden dit zelf ook een erg geslaagde kans om ons te verdiepen in de gesteldheid van ouderen in tehuizen. Op deze manier proberen wij meer aandacht te krijgen voor ouderen die op een bepaalde leeftijd niet meer voor zichzelf kunnen zorgen door dementie of andere redenen. Ook zelf hebben we een erg leuke dag gehad. We hadden bovendien veel plezier in het organiseren van deze hele dag, ondanks dat het wat meer voeten in de aarde had dan wij van tevoren dachten. Wij zijn erg tevreden over hoe wij deze dag hebben kunnen regelen.
Met de sponsoractie hebben wij zoveel opgehaald dat er ook nog geld overbleef. Wij hebben besloten om dit bedrag te doneren aan Laurens Blijdorp zodat zij in de toekomst om meer uitjes en activiteiten kunnen organiseren voor de ouderen.

 

Door Bob Hagenbeek, Jan Teeuwen, Mees Clement, Reinder Hoefnagel, Sem de Regt, Timo Velding, Tess Viskil, Yente Schaller, Lianne Korevaar, Jeanet van Vugt, Tess Miskimming, Jasper de Reus en Madelon de Groot