Maxime en Michelle diploma PRE-UNIVERSITY

Het RML feliciteert Maxime en Michelle (V6) met hun diploma PRE-UNIVERSITY!
(verslag en foto’s mevrouw Van Milligen, PRE-mentor)

header-pre-university

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Marekerk in Leiden op donderdagmiddag 7 april kregen iets meer dan 90 getalenteerde VWO-ers hun welverdiende diploma na succesvolle deelname aan Pre-University, een speciaal universitair programma voor getalenteerde en gemotiveerde leerlingen uit 5 en 6 VWO. Onder hen Montessorianen Maxime en Michelle! Het is niet eenvoudig om toegelaten te worden tot dit project en het RML is dus bijzonder trots dat deze twee leerlingen de eer van onze school in Leiden hoog hielden.

Na het officiële gedeelte werd aan de studenten van het Pre-University College op feestelijke wijze het diploma uitgereikt. De bijeenkomst werd afgesloten met een gezellige borrel, waarbij ook ouders en andere familieleden, PRE-mentoren van de deelnemende scholen en docenten van de universiteit aanwezig waren.

WAT ERAAN VOORAF GING

In oktober 2014 begonnen Maxime en Michelle aan hun opleiding aan het Pre-University College. Een drukke studietijd brak aan: anderhalf jaar lang elke maandagmiddag met de trein naar Leiden; colleges volgen, onderzoek doen, presentaties houden, essays schrijven, en tentamens doen. Maar ook: een eerste kennismaking met het studentenleven, nieuwe vrienden maken, en je in allerlei opzichten verder ontwikkelen.

In het kader van PRE deden Maxime en Michelle in het LUMC -Leids Universitair Medisch Centrum- onderzoek op het gebied van DNA en genetica, een heel bijzondere ervaring! Het onderzoeksverslag, dat op school als profielwerkstuk geldt, werd door meneer Coenemans met een 9,5 beloond!