Mamma Mia een groot succes

Spektakel

Meer dan 600 docenten, leerlingen, ouders en andere belangstellenden hebben van donderdag tot en met zondag de uitvoeringen van de musical Mamma Mia bijgewoond. Het was een heus spektakel, want het publiek werd verrast doordat de aula opeens helemaal omgedraaid was. Er was een enorme tribune voor 200 man neergezet en het publiek zat met zijn rug naar het gebruikelijke podium, dat nu werd gebruikt voor de techniek. De toneelvloer was waar normaal de achterkant van de aula was en daarnaast in de hal en bij de kantine.

Grote productie

Meer dan 30 leerlingen speelden, zongen en dansten op de liedjes van Abba en nog eens twintig andere leerlingen waren actief in teams die zich bezig hielden met techniek, kostuums, grime, ontvangst van de gasten, ontwerpen van posters, het maken van professionele foto’s van alle spelers en de voorstellingen en het ontwerpen en opzetten van een uitgebreid decor waarbij op ingenieuze gebruik werd gemaakt van de architectuur van de school. Zo werden bijvoorbeeld decors gewisseld door de schuifwanden van de aula steeds in andere standen te zetten, werd en veel gewerkt met licht en kleuren. Er werden voor de voorstelling meer dan vijftig lampen gebruikt die bijna allemaal afzonderlijk bediend konden worden, achttien microfoons voor spelers en zangers, en attributen variërend van opblaasluchtbedden en strandballen tot stoelen met vreemde witte pijlen.

Het verhaal

Het verhaal was natuurlijk bij velen bekend, maar voor diegenen die het niet kennen en niet in de gelegenheid zijn geweest om te komen kijken: Sophie woonde met haar alleenstaande moeder Donna op een eiland en wilde gaan trouwen met haar vriendje Sky. Ze wist echter niet wie haar vader is, maar kwam via haar moeders dagboek achter de namen van drie potentiële vaders die ze alledrie uitnodigde voor de bruiloft. Vervolgens gebeurde er van alles in de aanloop naar de bruiloft en volgde een verrassende ontknoping…

Uitputtingsslag

De cast en crew hebben de afgelopen maanden met heel veel plezier gewerkt aan deze zeer uitgebreide en zo professioneel mogelijk opgezette productie en we hebben met zijn allen genoten van alle applaus, complimenten, bloemen en andere positieve reacties. We zijn blij dat het nu weer over is, want het was voor zowel leerlingen als begeleiders een ware uitputtingsslag, met name de afgelopen week. Maar stiekum vinden we het ook wel jammer dat het nu klaar is en het zal wel weer even wennen zijn. Wordt vervolgd…. Over twee jaar!

Maarten van Beek

De foto’s, met dank aan Richard Osseweijer: