Lunch en feest Maria Pereira

Afgelopen donderdag en vrijdag stonden in het teken van het afscheid van Maria Pereira. Zij gaat na 35 jaar trouwe dienst genieten van een welverdiend pensioen.

Lunch met het voltallige OOP
Donderdagmiddag werd er met het onderwijsondersteunend personeel een lunch gehouden in café Floor. Onder het genot van een smakelijke hap werd Maria hier toegesproken door onze conciërge Cees van der Toorn. In mooie woorden schetste hij haar loopbaan op het RML. Het was het eerste van veel emotionele momenten in deze twee bijzondere dagen voor haar.

Afscheidsfeest
Vrijdag om 16:00 begon het grote feest… De aula was voor de gelegenheid omgetoverd tot een Caribisch gebied. Er was veel familie van Maria, maar ook talloze collega’s, ex-collega’s en leerlingen die op uitnodiging van Maria graag deel uitmaakten van de festiviteiten.
Zichtbaar emotioneel en omringd door haar kleinkinderen genoot Maria met volle teugen van prachtig pianospel van Hanneke van Kleef. Daarna werd een lied gezongen door docenten (op de melodie van Mas Que Nada van Sergio Mendes & Brazil 66). De tekst (geschreven door Willem Jan Kok) vormde een vrolijke serenade over Maria en het zingen ging gepaard met een stoffer-en-blik-choreografie. 

Toen was het tijd voor een dansje! Maria had daar specifiek om gevraagd. Andrea Moreira Santos gaf een workshop ‘Latin dance’, waarbij de heupen goed los moesten. Dit alles werd begeleid door het gitaarspel van Camilo Jimenez.

Nadat onze rector in zijn speech nog maar eens duidelijk had gemaakt hoe zeer Maria zal worden gemist op onze school, was het tijd voor cadeaus: een hele mand vol persoonlijke geschenkjes van alle aanwezigen, maar ook een mooi portret van haar, opgebouwd uit allerlei miniscule fotootjes van (oud-)collega’s, gemaakt door Alex Palma. Als klap op de vuurpijl kreeg Maria een mooi geldbedrag waar ze een reis naar een mooie vakantiebestemming kan maken.

Al met al waren het twee zeer mooie en emotionele dagen die onze Maria nooit meer zal vergeten. Wij haar ook niet!