Lille 2017

Op dinsdag 23 mei gingen wij naar Lille met de H-4 groepen van mevrouw van den Berg en mevrouw Makovitz. Meneer Berkhuijsen, meneer de Jong en meneer Santema gingen ook mee. Het was een zonnige dag en wij vertrokken om 7.15 uur met de Kwibus naar Lille.

Bij aankomst was het in Lille net zo zonnig. De leerlingen gingen in groepjes aan de slag met hun zelf gekozen thema’s die varieerden van “straatleven en uitgaan” tot “eten en drinken”. Alle groepjes liepen een andere route en leerden zo snel de stad Lille kennen.

Na een heerlijke lunch op een plek naar keuze ging iedereen aan de slag met de middag interviews. Er werden studenten, oudere mensen en andere voorbijgangers geïnterviewd. Sommige groepjes hielden er zelfs nog een vriend aan over. Sommige interviews werden opgenomen en worden gebruikt tijdens de poster presentaties die de leerlingen in het Frans zullen houden tijdens de les.

Na de interviews kreeg iedereen nog wat tijd om te winkelen, rond te lopen of in de zon op een terrasje te zitten.

De docenten vonden het ook een heerlijke dag. Tijdens de lunch waagden meneer de Jong en meneer Berkhuijsen zich zelfs aan een lokaal gerecht uit Lille: “potje vleesch”. Helaas was dit niet wat zij er van verwachten omdat het een gelatine pudding gevuld met vlees bleek te zijn. Dat mocht de pret niet drukken, want wij hadden net zo’n leuke dag als de leerlingen.

Tijdens de terugreis werd het erg gezellig in de bus en speelden Sebastiaan en meneer Santema voor DJ in de kwibus.