Lezing Arie van Ede

Voor de tweede keer opende het Literair Café van de Montessori Academie zijn deuren. Waren het vorige keer de boeken van docent Cor de Jong en oud-leerling Karolien Berkvens die centraal stonden, nu was het de beurt aan oud-docent Arie van Ede om een lezing te houden over Onzekere tijden; De wereld van de late Middeleeuwen in het licht van de moderne tijd, het boek waar hij sinds zijn pensioen gestaag aan gewerkt heeft.

De Middeleeuwen zijn in de geschiedschrijving en het geschiedenisonderwijs vaak een beetje een ondergeschoven kindje. Toch zijn juist de Late Middeleeuwen interessant omdat in deze tijd enkele ontwikkelingen in gang werden gezet die uit zouden monden in de Renaissance en de Verlichting. In een boeiende lezing schetste Arie dit veelzijdige tijdvak en legde verbanden tussen de middeleeuwse samenleving en de onze. Dat Arie het lesgeven niet is verleerd bleek wel. Al snel was de enthousiaste redenaar van weleer te zien.

Na afloop was er natuurlijk gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. En natuurlijk kon het boek ter plekke aangeschaft worden. Voor wie er niet bij was: Onzekere tijden is te bestellen via Bol.com